/ Bok - Belysningsboken

Belysningsboken

Belysningsboken – så ljussätter du inomhus

Ljussättningen av ett rum har stor betydelse för hur vi upplever det. Genom att ljussätta på ett genomtänkt sätt gör vi det trivsamt och välkomnande och får människor att vilja vistas där.

Torbjörn Eliasson
Taggar:

Belysningsboken Så ljussätter du inomhus

En bra inomhusbelysning stimulerar också till olika aktiviteter: läsning, matlagning, läxläsning och umgänge.

I boken presenteras vackra, funktionella och stämningsfulla miljöer från en rad privata hem. Här finns något för alla vare sig man bara har ett litet rum, en lägenhet, ett hus eller en herrgård. Här finns även exempel på hur man kan ljussätta andra hemlika miljöer, som hotellrum eller äldreboende. Och här visas hur Ikea arbetar med ljus som en viktig ingrediens i sina utställningsmiljöer.

Boken innehåller dessutom temakapitel som lyfter enskilda rum och funktioner och som ger prov på hur man kan använda ljusfärger, ljuskällor och armaturer för att skapa olika effekter. Och här finns konkreta exempel på armaturer, ljuskällor och andra detaljer som hjälper till att skapa en vacker och funktionell ljussättning.

Torbjörn Eliasson har mer än 20 års erfarenhet som ljusdesigner på White. Han är flitigt anlitad som föreläsare och kursledare på området och har bland annat undervisat Ikeas inredare runt om i världen i hur man belyser sitt hem. Han har även gjort flera armaturer för Ikea och andra belysningsföretag.

Belysningsboken

ISBN: 9789186691851
Utgivningsdatum: 2014-10-15
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus
Torbjörn

Torbjörn Eliasson

Torbjörn arbetar sedan 15 år tillbaka främst med ljusdesign och planering av belysning i olika miljöer, både inom- och utomhus. Han undervisar även och arrangerar workshops i belysning.

Ladda ner pressbilder

foto Torbjörn Eliasson

Andra böcker i samma genre

Songs, Sketches & Reflections.

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Hus helt enkelt

Hem & Trädgård
LÄS MER

Fit & framgångsrik

Familj & hälsa
LÄS MER

Mystik på svenska slott

Hösten 2014
LÄS MER

Digital (R)evolution

Affärslitteratur
LÄS MER

Målboken

Affärslitteratur
LÄS MER

Historien om Nisse Hellberg & Wilmer X

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Tack, det är bra!

Familj & hälsa
LÄS MER