/ Bok - Det femte sinnet

Det femte sinnet

Vad doftsinnet berättar om dig, din historia och din framtid

I Det femte sinnet tar Margit Walsø med dig på en vetenskaplig, kulturhistorisk och personlig resa genom dofternas fascinerande värld.

Margit Walsø
Taggar:

Det femte sinnet Vad doftsinnet berättar om dig, din historia och din framtid

Vad kan doftsinnet berätta om dig, din historia och din framtid? 

Kanske har du upplevt hur en doft ögonblickligen kan väcka minnen och transportera dig bakåt i tid – oavsett om det är lukten av asfalt eller regn, en speciell parfym eller doften av nystekta köttbullar.

Det femte sinnet tar Margit Walsø med dig på en vetenskaplig, kulturhistorisk och personlig resa genom dofternas fascinerande värld. Läs om luktsinnets förhållande till minnet, hur parfymer skapas och vad som gjorde Grasse i Frankrike till världens viktigaste centrum för parfymtillverkning. Dessutom får du veta varför Napoleon bad sin fru Joséphine om att inte tvätta sig innan de skulle träffas i Paris. Boken ger dig en unik inblick i hur vårt luktsinne fungerar och du får nycklar som hjälper dig att till fullo utnyttja ditt femte sinne.

MARGIT WALSØ (född 1968) debuterade 2007 med den historiska romanen Kjære Voltaire, en berättelse om matematikern Emilie du Châtelet och hennes passionerade relation med Voltaire. Därefter har hon även skrivit romanerna Dronningens løfte (2013) och Parfymeorgelet (2018). Hennes böcker har översatts till flera språk. Hon har tidigare jobbat som förläggare för både skönlitteratur och facklitteratur och idag bor hon i Oslo där hon är verksam som chef för NORLA (Norwegian Literature Abroad).

Röster om boken:

»Intressant och tänkvärd bok. Det är en personlig berättelse och samtidigt en fängslande vetenskaplig och historisk redogörelse. Helhetsbetyg 4: Mycket bra.« Bibliotekstjänst

Det femte sinnet

ISBN: 9789189716254
Utgivningsdatum: 2022-12-06
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Margit

MARGIT WALSØ (född 1968) debuterade 2007 med den historiska romanen Kjære Voltaire, en berättelse om matematikern
Emilie du Châtelet och hennes passionerade relation med Voltaire. Därefter har hon även skrivit romanerna Dronningens løfte (2013) och Parfymeorgelet (2018).

Margit Walsøs böcker har publicerats i flera länder. Hon har tidigare jobbat som förläggare för både skönlitteratur och facklitteratur och idag bor hon i Oslo där hon är verksam som chef för NORLA (Norwegian Literature Abroad).

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Hunger

Hälsa & livsstil
LÄS MER

Den empatiska hunden

Djur & Natur
LÄS MER

Visdom

Personlig utveckling
LÄS MER

Dina dolda drivkrafter

Psykologi
LÄS MER

Äg ditt liv

Psykologi
LÄS MER