/ Bok - Elizabeth

Elizabeth

Drottning för livet

En ikons 70 år på tronen. Andrew Mortons biografi över drottning Elizabeth skildrar hennes händelserika och osannolika liv.

Andrew Morton
Taggar:

Elizabeth Drottning för livet

En ikons 70 år på tronen. Andrew Mortons biografi över drottning Elizabeth kommer nu på svenska. 

En nation i sorg sörjer drottningen som aldrig ville bli drottning. Omständigheterna satte henne på tronen men ingen monark har regerat längre än hon. Under sina 70 år som drottning har Elizabeth välkomnat 15 premiärministrar, från Churchill till Liz Truss, och lyckats behålla lugnet när det stormat både i världen och inom den egna familjen. Är hon vår tids sista stora ikon?

Journalisten Andrew Morton har under många år följt den engelska kungafamiljen och har en speciell förmåga att hitta vinklarna bakom den polerade fasaden. Han skapade skandal med boken Diana den sanna historien, där han berättade om Dianas psykiska ohälsa och den hemliga relationen mellan Charles och Camilla. Allt visade sig vara sant och nu har Storbritannien en ny kung med Camilla vid sin sida.

Elizabeth: drottning för livet skildrar Andrew Morton den osannolika berättelsen om hur allt började för den blyga prinsessan Elizabeth och slutade en regnig eftermiddag på det skotska slottet Balmoral, efter 70 år i nationens tjänst och som överhuvud i en familj som både beundrats och ifrågasatts. Det är en både underhållande och insiktsfull berättelse om monarken som kom att bli hoppets och optimismens lugnande ansikte, hela den engelska nationens mormor. Andrew David Morton är en av världens mest uppskattade författare av biografier han har tidigare skrivit storsäljande böcker om kungliga figurer som Diana, prinsessan av Wales, Wallis Simpson och kändisar som Tom Cruise och Madonna.

Röster om boken: 

»En uttrycksfull och beundransvärd berättelse om drottningens liv.« The Telegraph

»För alla oss som inte kan få nog av brittiska kungahuset ens efter säsong fem av The Crown på Netflix är Andrew Mortons Elizabeth: drottning för livet riktig mumma. Författaren kan sitt kungahus och berättar initierat om ett långt liv i offentligheten.« M Magasin

»Man behöver inte vara rojalist för att ha behållning av boken, det är en riktigt spännande modern historieberättelse.« Expressen Söndag

»Detta var otroligt trevlig och intressant läsning, sidorna vändes i en rasande fart. Härligt!« Boksidor med kaffe

Elizabeth

ISBN: 9789180660112
Utgivningsdatum: 2022-12-12
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Andrew

Andrew David Morton är en av världens mest uppskattade biografiförfattare – han har tidigare skrivit storsäljande böcker om kungliga figurer som Diana, prinsessan av Wales, Wallis Simpson och kändisar som Tom Cruise och Madonna.

Journalisten Andrew Morton har under många år följt den engelska kungafamiljen och har en speciell förmåga att hitta vinklarna bakom den polerade fasaden. Han skapade skandal med boken Diana – den sanna historien, där han berättade om Dianas psykiska ohälsa och den
hemliga relationen mellan Charles och Camilla.

Andra böcker i samma genre

Spiros

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Mina första 94 år

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Den globale entreprenören

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Songs, Sketches & Reflections.

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Mitt liv som Schaffer

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Mina äventyr som djungelpilot

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Ljubomir Vranjes

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Alla tiders Gyllene Tider

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Historien om Nisse Hellberg & Wilmer X

Biografier & Memoarer
LÄS MER

Texter, klotter & funderingar.

Biografier & Memoarer
LÄS MER