bok Klockor omslag av Denke

/ Bok - Klockor

Klockor

– Modeller, märken och nörderi

I Klockor får både inbitna klocknördar och nyblivna klockentusiaster och samlare nästan all info de behöver om olika märken och modeller, om specifika kultklockor, armbandsurets historia och om hur man bäst tar hand om sin klocka.

Thomas Denke
Taggar:

Klockor – Modeller, märken och nörderi

Ett klockrent urval armbandsur

I Klockor får både inbitna klocknördar och nyblivna klockentusiaster och samlare nästan all info de behöver om olika märken och modeller, om specifika kultklockor, armbandsurets historia och om hur man bäst tar hand om sin klocka. I boken presenteras både klassiska och mer oväntade modeller, prisvärda såväl som dyrare armbandsur, men fokus ligger inte på de lyxigaste uren. Du får tips på vad du ska tänka på när du köper din klocka, liksom vilka fällor och fallgropar du ska akta dig för och vilka armbandsur du faktiskt inte ska samla på.

Boken vänder sig till dig som har klockor som hobby, oavsett om du precis har börjat intressera dig för armbandsur eller har samlat ett tag. Författaren Thomas Denke, en av grundarna till Klocksnack.se  och programledare i klockpodden, har skrivit en inspirerande och översiktlig bok om klockornas spännande och komplicerade värld.

I en avslutande utförlig ordlista förklaras tungvrickande termer som tourbillion och foudroyante, och vi får lära oss att när det kommer till klockor är en komplikation inte något att oroa sig för.

Klockor

ISBN: 978-91-88743-13-8
Utgivningsdatum: 2018-10-04
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus Akademibokhandeln

Thomas Denke är medgrundare till Klocksnack.se, Skandinaviens största klockcommunity, och en av programledarna i podden Watchout – Klockpodden. Thomas har tagit sig igenom den mest intensiva fasen av klocknörderiet och fokuserar nu istället på en liten samling obskyra och billiga vintageklockor.

 

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Klockor

Antikviteter & samlarobjekt
LÄS MER