/ Bok - Konstbluffen

Konstbluffen

Berättelsen om Sveriges största konstskandal

Jonas Nyrén
Taggar:

Konstbluffen Berättelsen om Sveriges största konstskandal

”En sanslös, fängslande historia, berättad av en journalist som gjort ett imponerande grävjobb.” Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Konstbluffen en mycket läsvärd och intressant bok om ett luftslott och dess ödesdigra konsekvenser.” Bibliotekstjänst

Grävande reportage om bedrägerihärvan som skakade konstvärlden

När Joanna Segelström klipper bandet till det nyöppnade galleriet i Marbella ser det ut som kulmen av en framgångssaga. Konst slussas mellan ägare för rekordbelopp, riklig avkastning väntar för hundratals kunder som blivit tillfälliga ägare av verken. Men bakom den tjusiga fasaden döljer sig ett berg av skulder, lögner och ont blod. För att systemet inte ska rämna måste nya personer hela tiden köpa in sig i pengakarusellen. Och när allt till slut brister svävar en fråga i luften: Vem är det egentligen som lurar vem?

Konstbluffen berättar Jonas Nyrén om den misstänkta bedrägerihärvan kring Timeless Gallery. Utifrån ett enormt källmaterial skildras historiens alla vändningar och den dramatiska jakten på huvudmännen. Samtidigt är det en studie i hur så många människor kunde dras med i vad som visade sig vara ett luftslott.

JONAS NYRÉN (f. 1968) är journalist på Sydsvenskan. Han har följt fallet Timeless Gallery sedan 2018. Underlaget till boken består av en stor mängd dokument, intervjuer, utredningsmaterial och research från flera länder.

Fler röster om boken: 

”Gott nystat i fascinerande konsthärva. Jonas Nyrén gör ett mycket berömvärt journalistiskt fotarbete.” Sydsvenskan

”Materialet är gediget. Nyrén har ett lättläst journalistiskt språk och lyckas på ett relativt enkelt vis förklara avancerade ekonomiska ränker. Om man är intresserad av antingen svenska brott eller av konst finns det mycket att hämta här. Sammanfattningsvis är Konstbluffen en mycket läsvärd och intressant bok om ett luftslott och dess ödesdigra konsekvenser.” Bibliotekstjänst

Konstbluffen

ISBN: 9789177959342
Utgivningsdatum: 2023-11-20
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Jonas

Jonas Nyrén (f. 1968) är journalist och jobbar sedan många år på Sydsvenskan. Senhösten 2023 debuterar han som författare med reportageboken Konstbluffen – berättelsen om Sveriges största konstskandal. Jonas Nyrén har följt fallet Timeless sedan 2018, och han var den förste journalist som uppmärksammade konstskandalen i media. Hans spännande reportage om fallet i Sydsvenskan engagerade många läsare. Underlaget till boken Konstbluffen består av en gedigen och omfattande research, med stora mängder dokument, intervjuer med många inblandade personer och utredningsmaterial från polis och konkursutredare.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre