omslag boken nya spår på gammal räls

/ Bok - Nya spår på gammal räls

Nya spår på gammal räls

– Om svensk järnväg och när MTR Express utmanade SJ

Efter 150 år i monopolställning fick SJ 2015 konkurrens på sträckan Stockholm- Göteborg, deras största kassako.Med uppstickarens ögon delar här MTR Express första VD med sig av lärdomar från avregleringen och tar tempen på svensk järnväg generellt.

Johan Söör
Taggar:

Nya spår på gammal räls – Om svensk järnväg och när MTR Express utmanade SJ

Kampen om tågtrafiken och framtidens järnväg

Fem år efter att det blev fritt fram att bedriva tågtrafik i konkurrens med SJ startade MTR Express i mars 2015 tågtrafik på sträckan Stockholm–Göteborg, SJ:s största kassako.  MTR Express, del av den globala MTR-koncernen, är den första större utmanaren till statliga SJ som dominerat svensk järnväg sedan 1856.

Nya spår på gammal räls berättar historien om svensk järnväg med uppstickarens ögon.  Boken är ett unikt försök att beskriva utmaningarna för en ny kommersiell tågoperatör på vad som kallats världens mest avreglerade järnväg. Författaren tar också tempen på svensk järnväg generellt, punkterar ett antal myter som präglat debatten, ger en rad förslag på förbättringar av järnvägssystemet och delar med sig av lärdomar från en avreglering.

Nya spår på gammal räls

ISBN: 978-91-88743-19-0
Utgivningsdatum: 2018-09-20
Boktyp: Hårdband

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus
Johan

Johan Söör var MTR Express första VD och under fem år ansvarig för att bygga upp och leda snabbtågsoperatören. Han har en bakgrund från konsultfirman McKinsey & Company där han specialiserade sig på rese- och transportbranschen i Europa och Nordamerika.

Pressfoto: Sören Vilks

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Med tåg genom Europa

Resor
LÄS MER