Omslag: Påsatt och avskärmad

/ Bok - Påsatt och avskärmad

Påsatt och avskärmad

- I en uppkopplad värld

I Påsatt och avskärmad undersöks det allmänt accepterade missbruket av mobilen. Boken är en svidande vidräkning med skärmsamhället och en ögonöppnare för blåögda mobil-junkies.

Nanna Gillberg
Taggar:

Påsatt och avskärmad – i en uppkopplad värld

Mobilen må se liten och oskyldig ut, men den dominerar och stöper om våra liv. Medan skärmlivet är härligt kravlöst känns den analoga verkligheten ansträngande och, när den står på egna ben, som ett abstinenstillstånd. Våra uppmärksamhetsspann är minimala och våra ständigt retade sinnen måste få svajpa och klicka för att vi inte ska bli frustrerade.

Hur kunde det bli så här? I Påsatt och avskärmad undersöks det allmänt accepterade missbruket av mobilen. Boken är en svidande vidräkning med skärmsamhället och en ögonöppnare för blåögda mobil-junkies. Förstå hur den digitala världen har omdefinierat villkoren för våra sociala liv och möjliggjort en social kontroll som saknar motstycke. Hur allt det vi känt som sanningar plötsligt är relativt och åsikter är det nya svarta.

Påsatt och avskärmad

ISBN: 978-91-88953-20-9
Utgivningsdatum: 2019-09-04
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus Akademibokhandeln
Nanna

Nanna Gillberg är forskare i företagsekonomi vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och föreläser om digitalisering, jämställdhet och arbetsmiljöfrågor. Hennes forskning fokuserar på hur digitalisering och medialisering påverkar normer och värderingar, socialt klimat och ekonomiskt värdeskapande.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Uppfödd på nätet

Samhälle & kultur
LÄS MER