/ Bok - Virka rutor

Virka rutor

Magiska mönster för plagg och prylar

Virkning är på tapeten! Maria Gullberg presenterar här olika typer av rutor, allt från den klassiska mormorsrutan till mer avancerade rutor i till exempel mosaikvirkning. Här finns rutor att virka som du aldrig har sett maken till, de kan vara i olika form men de kan också vara halva. Alla kan sättas ihop för att skapa olika mönster.

Maria Gullberg
Taggar:

Virka rutor Magiska mönster för plagg och prylar

En ruta är ett litet virkprojekt, lätt att ha med sig och mycket användbar. När du sätter ihop flera och bildar mönsterrapporter uppstår magi. Rutor kan vara något för nybörjaren, men också bli ett mästarprov. Maria Gullberg har skapat olika typer av rutor som du kan använda till allt från tröjor, koftor, sjalar och västar till plädar, kuddar, väskor och mattor. Möjligheterna är oändliga.

I boken bjuder Maria på allt från den klassiska mormorsrutan och omarbetningar av den till rutor i mosaikvirkning. Här finns rutor att virka som du aldrig har sett maken till; de kan vara fyrkantiga eller sexkantiga, men de kan också vara halva. Alla kan sättas ihop för att skapa olika mönster.

I boken finns också exempel på projekt som du kan använda de olika rutorna till, men du kan även skapa fritt med de olika basmönstren och välja dina egna färger. Du får även tydliga beskrivningar på hur du monterar ihop dina rutor för att arbetet ska bli vackert.

MARIA GULLBERG är verksam inom virkning som formgivare och inspiratör med både kurser och utställningar. Hon är utbildad på Konstfack och har under många år förnyat virkningen i Sverige. Hon har utvecklat en rad nya tekniker och har experimenterat fram nya och spännande strukturer och mönster, ofta i ett stramt grafiskt formspråk. Hon har gett ut flera böcker om virkning i ett mångårigt samarbete med Hemslöjden, senast Virka! (2013) och Virkad mönstermagi (2017).

Virka rutor

ISBN: 9789177959410
Utgivningsdatum: 2023-01-25
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus

MARIA GULLBERG är verksam inom virkning som formgivare och inspiratör med både kurser och utställningar. Hon är utbildad på Konstfack och har under många år förnyat virkningen i Sverige. Hon har utvecklat en rad nya tekniker och har experimenterat fram nya och spännande strukturer och mönster, ofta i ett stramt grafiskt formspråk.

Maria Gullberg har gett ut flera böcker om virkning i ett mångårigt samarbete med Hemslöjden: Tid att virka (1998), Virka muddar (2007), Virktekniker (2013), Virka! (2013) och Virkad mönstermagi (2017).

Andra böcker i samma genre