Jesper Falkheimer

// Författare - Jesper Falkheimer

Möt Jesper Falkheimer

Strategisk improvisation – en ny kommunikationsmodell

Forskare och professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet.

Forskare och professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet. Jesper är författare till flera fackböcker och läromedel.

   — Begreppet har fått ett otroligt positivt mottagande innan boken ens nått handeln. Det finns en stor igenkänning men också nyfikenhet på begreppet strategisk improvisation som en modell för en mer effektiv kommunikation, inte bara från kommunikatörer, utan också från ledare inom olika delar av näringsliv och offentlig sektor, säger Katarina Gentzel Sandberg. 

Kraven från såväl omvärld som medarbetare på att dagens organisationer ska reagera snabbt på oväntade situationer och omvärldshändelser ökar – inte minst tack vare digitaliseringen och globaliseringen. Tiden har sprungit förbi de traditionella kommunikationsmodellerna och fokus ligger istället på förmågan att improvisera inom vissa givna ramar.

    — Vi lever i en annan tid än den som de traditionella kommunikationsmodellerna utgår från. Dagens värld präglas istället av ökande osäkerhet och ständig förändring. Att reagera snabbt på oväntade situationer blir allt oftare en avgörande framgångsfaktor. Utmaningen ligger i att vara snabb samtidigt som man agerar strategiskt, säger Jesper Falkheimer.

Strategisk improvisation är ett nytt sätt att tänka och agera kommunikativt. Boken baseras på aktuell forskning, konkreta exempel och intervjuer med kommunikationschefer från näringsliv, offentlig och idéburen sektor. Stor inspiration hämtas också från andra discipliner som använder improvisation som metod: musik, teater, militär strategi och politik.

Pressbilden på Jesper är tagen av Walter Kamaru

Jesper

Ladda ner pressbilder

Vi lever i en annan tid än den som de traditionella kommunikationsmodellerna utgår från. Dagens värld präglas istället av ökande osäkerhet och ständig förändring. Att reagera snabbt på oväntade situationer blir allt oftare en avgörande framgångsfaktor. Utmaningen ligger i att vara snabb samtidigt som man agerar strategiskt./ Jesper Falkheimer.

Böcker av Jesper Falkheimer

NU: Strategisk improvisation

Affärslitteratur
LÄS MER

NU: Strategisk improvisation för effektiv kommunikation

Affärslitteratur
LÄS MER