Kalle Lind

// Författare - Kalle Lind

Möt Kalle Lind!

På Spåret-finalisten Kalle Lind skriver bok om onödiga böcker

Skribent, radiopratare, manusförfattare, krönikör, kulturarbetare med mera!

Kalle Lind

KALLE LIND är diversearbetare i kulturbranschen: författare, satiriker, radiomakare (i P4 och i den egna podden Snedtänkt), bloggare, manusförfattare, På spåretfinalist, sommarpratare och samlare av udda fakta om udda företeelser och udda människor. Han debuterade som författare 2009 och har sedan dess skrivit tretton böcker.

| |

  — Jag har tvingat i mig enorma ordmassor för att efteråt kunna konstatera att det var en fullkomligt överflödig handling. Jag kräver kanske inte att världen böjer sina nackar för mig och hälsar mig med palmblad och rosor där jag drar fram, men en liten smula tacksamhet kan faktiskt vara på sin plats. Jag lovar att det inte har varit en odelat angenäm insats, säger Kalle Lind.

Hur många av de ungefär 15 000 böckerna som årligen ges ut behöver man egentligen läsa? En alldeles för stor del måste väl vara slöseri med tid? Man kan omöjligtvis behöva läsa alla, men det är svårt att veta vilka som ska få ta sig genom nålsögat och in i bokhyllan där hemma. Därför har Kalle Lind tagit sig igenom ett otaligt antal böcker; för att ge dig 88 böcker du absolut inte behöver köpa eller låna. Han har helt enkelt tagit en för laget.

   — Alla de här böckerna har säkert fyllt en funktion för någon, om inte annat för en pank författare. Det enda jag hävdar är att samtliga idag levande människor kan leva ett fullgott liv utan att ens komma i kontakt med de här böckerna, säger Kalle Lind.

88 böcker du inte behöver läsa listar böcker med konstiga recept, böcker om märkliga ämnen, böcker av udda författare, böcker som tidens tand har gnagt sönder för evigt. Helt enkelt böcker du inte behöver läsa och som just därför är så spännande att läsa om.

Pressbilder är tagna av Anders Roos eller Nils Lind, se fotografens namn i bildnamnet.

Kalle

Ladda ner pressbilder

Jag har tvingat i mig enorma ordmassor för att efteråt kunna konstatera att det var en fullkomligt överflödig handling. Jag kräver kanske inte att världen böjer sina nackar för mig och hälsar mig med palmblad och rosor där jag drar fram, men en liten smula tacksamhet kan faktiskt vara på sin plats. Jag lovar att det inte har varit en odelat angenäm insats./ Kalle Lind

Böcker av Kalle Lind

Samlade krönikor 2011-2018

Humor
LÄS MER

Människor

Humor
LÄS MER

88 böcker du inte behöver läsa

Humor
LÄS MER

I farzonen

Humor
LÄS MER

Skånsk–svensk ordbok

Humor
LÄS MER