// Författare - Katarina Gentzel Sandberg

Möt Katarina Gentzel Sandberg!

Strategisk improvisation – en ny kommunikationsmodell

Senior partner och kommunikationsrådgivare på Gullers Grupp.

Senior partner och kommunikationsrådgivare på Gullers Grupp.
Gullers Grupp är Sveriges ledande kommunikationsbyrå för samhällsaktörer. Vi erbjuder våra kunder såväl strategisk analys och rådgivning som ett brett utbud av tjänster inom kommunikationsområdet. Gullers Grupp består av 140 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. 2016 redovisade företaget en byråintäkt om 141 mkr.

   — Begreppet har fått ett otroligt positivt mottagande innan boken ens nått handeln. Det finns en stor igenkänning men också nyfikenhet på begreppet strategisk improvisation som en modell för en mer effektiv kommunikation, inte bara från kommunikatörer, utan också från ledare inom olika delar av näringsliv och offentlig sektor, säger Katarina Gentzel Sandberg. 

Kraven från såväl omvärld som medarbetare på att dagens organisationer ska reagera snabbt på oväntade situationer och omvärldshändelser ökar – inte minst tack vare digitaliseringen och globaliseringen. Tiden har sprungit förbi de traditionella kommunikationsmodellerna och fokus ligger istället på förmågan att improvisera inom vissa givna ramar.

    — Vi lever i en annan tid än den som de traditionella kommunikationsmodellerna utgår från. Dagens värld präglas istället av ökande osäkerhet och ständig förändring. Att reagera snabbt på oväntade situationer blir allt oftare en avgörande framgångsfaktor. Utmaningen ligger i att vara snabb samtidigt som man agerar strategiskt, säger Jesper Falkheimer.

Strategisk improvisation är ett nytt sätt att tänka och agera kommunikativt. Boken baseras på aktuell forskning, konkreta exempel och intervjuer med kommunikationschefer från näringsliv, offentlig och idéburen sektor. Stor inspiration hämtas också från andra discipliner som använder improvisation som metod: musik, teater, militär strategi och politik.

Pressbilden på Katarina är tagen av Dennis Ersöz.

Katarina

Ladda ner pressbilder

Begreppet har fått ett otroligt positivt mottagande innan boken ens nått handeln. Det finns en stor igenkänning men också nyfikenhet på begreppet strategisk improvisation som en modell för en mer effektiv kommunikation, inte bara från kommunikatörer, utan också från ledare inom olika delar av näringsliv och offentlig sektor./ Katarina Gentzel Sandberg

Böcker av Katarina Gentzel Sandberg

NU: Strategisk improvisation

Affärslitteratur
LÄS MER

NU: Strategisk improvisation för effektiv kommunikation

Affärslitteratur
LÄS MER