Ninni Länsberg

// Författare - Ninni Länsberg

Möt Ninni Länsberg

Specialist på arbete och hälsa.

Ninni Länsberg är handbollsspelaren som blev massör och läste teologi, som blev pastor, vidareutbildade sig inom rehabilitering och som nu mött tusentals personer i samtal om stress, utmattning, jobb, sorg, omställning och kriser. Ninni jobbar som specialist inom arbete och hälsa, och föreläser och reflekterar över vår tids syn på effektivitet och perfektion.

Ny bok om hur vi får högre livskvalitet och friskare arbetsplatser Ninni Länsberg är specialist på arbete och hälsa. I sin nya bok ger hon en ärlig och rak bild av hur dagens samhälle påverkar oss fysiskt och psykiskt – och kommer med lösningar för att få hållbara och friska arbetsplatser. Precis vad som behövs i en tid då många jagas mer av mailboxen och höga krav än något annat .

— Förr vaknade vi till fågelkvitter, nu till presidentens Twitter. Och förväntningarna skruvas upp, både av oss själva och andra. Vi vill gärna ha extra av det mesta. Vi lever i en tid där alla vill ha mer tid. En robot dammsuger hemmet och en annan klipper gräset. På fredag kommer RUT och fixar resten. Vi maxar vår tid. Vi ska vara klimatsmarta, snabblärda designers. Vi ska synas och kommentera. Vi fick flextid, men jobbar mer än någonsin. Kontorsrummen försvann och ersattes av öppna kontorslandskap, med några tysta rum i något hörn. Friskvårdstimmen ska kompensera att vi skippar fikapausen och alla är sin egen sekreterare. Mer, mer, fortare, fortare, säger Ninni Länsberg. Vi lever i en tid där alla vill ha mer tid. Livet snurrar allt fortare, både hemma och på jobbet. Förväntningarna skruvas upp från alla håll, men i loppet vi springer finns inga vinnare. Mellan 2010 och 2015 dubblerades antalet sjukskrivningar, och det är psykiska diagnoser som dominerar – stress, ångest, utmattning och arbetsrelaterad ohälsa. Som en följd av detta har Arbetsmiljöverket tagit fram föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö. Sedan 2016 måste arbetsgivare följa föreskrifterna. Friskt jobbat ger den osminkade sanningen om hur vår livsstil belastar både kropp och själ. Den berättar om hur vi har effektiviserat bort betydelsen av vila. Idealet är det långsamma, men vi fortsätter i samma höga tempo. Istället för att vila upp oss renoverar vi huset på semestern. I boken får läsaren vägledning om vägen till ett liv i balans och mer hållbara, friska och goda arbetsplatser. Vi kan alla bli mer observanta på vårt sätt att tackla livet i allmänhet och arbetslivet i synnerhet.

Ninni

Ladda ner pressbilder

Förr vaknade vi till fågelkvitter, nu till presidentens Twitter. Och förväntningarna skruvas upp, både av oss själva och andra/ Ninni Länsberg

Böcker av Ninni Länsberg

Friskt jobbat KortFattat

Personlig utveckling
LÄS MER

Friskt jobbat

Personlig utveckling
LÄS MER