Behind the scenes med Roos & Tegnér

Nu blommar det!

Nu blommar det!

Jenny Strandh, i din bok ”Everyday Flowers”, gör du blomsterdekorationer med en blandning av snittblommor och grönt från trädgården och naturen. Har du några tips på vad man kan hitta på nu, innan det börjar grönska på riktigt?

Passa på att njuta riktigt ordentligt av det som faktiskt trotsat kylan och som blommar redan. Plocka in snödroppar och vintergäck och sätt i småvaser. Flera små vaser tillsammans blir en fin dekoration, och det behövs inte så många blommor.

Och om man är sugen på ett lite större vårigt arrangemang?

Det går att hitta mycket i trädgården året om! Nu på våren är det perfekt att plocka in kvistar av till exempel äpple eller körsbär, som slår ut fint i rumsvärmen. Tänk på att ge dem en rejäl snittyta och helst varmt vatten. Det är vackert att blanda grenarna med tulpaner, som ju egentligen föredrar kallt vatten. Antingen får man då kompromissa lite och sätta hela buketten i ljummet vatten, eller kan man göra som jag tipsar om i boken, att tulpanerna får eget vatten i små rör.

Nu behöver vi bara ge oss till tåls några veckor innan naturen står i full blom – och glöm inte att våren handlar mycket just om att vänta och längta.

Skrivet den 18 mar 2016 av Malin Tenghamn
Kategori: HEM & TRÄDGÅRD