Behind the scenes med Roos & Tegnér

Johan Håkansson om sin nya bok Padel

Johan Håkansson om sin nya bok Padel

Hur upptäckte du Padel? 

  • Faktiskt var det under en tennisresa i början av 2014. Vi var på Kanarieöarna och jag fick för första gången prova spelet. Jag tyckte det var skoj, men hade svårt att ta det på allvar. Senare samma år fick vi de två första banorna till Luleå. Då var jag en av de första som provade och jag har faktiskt knappt hållit i ett tennisracket sedan dess. Jag blev helt fast.

 

Vad var roligast med att skriva boken? 

  • Det var att samla historien om svensk padel i ett verk och att få forska lite kring den. Det var mycket jag fick reda på under arbetets gång. Sedan var det självklart kul att komma ut med den första boken om padel på svenska.

 

Lärde du dig något nytt om sporten under ditt arbete med boken?  

  • Jadå, både små och stora saker. Bara en sån sak som att han som uppfann sporten var god vän med Frank Sinatra. Jag fick också klart för mig vilken viktig person Patrick Ekwall var för sporten för tio år sedan. Mycket som är nytt för läsarna var också nytt för mig. Det var saker jag fick veta först när jag intervjuade personer.

 

 

Skrivet den 09 jun 2021 av Malin Tenghamn
Kategori: BOKUTGIVNING