/ Bok - 766 frågor & svar om grönsaksodling

766 frågor & svar om grönsaksodling

Nu när odlingsintresset exploderat i Sverige exploderar även Sara Bäckmos inkorg med frågor från följarna och äntligen finns de vanligaste och viktigaste frågorna samlade i en behändig bok. Och svaren, såklart! Varför växer inte gurkorna? Kan man ge tomaterna för mycket näring?

Sara Bäckmo
Taggar:

766 frågor & svar om grönsaksodling

Trädgårdsintresset frodas i Sverige. Den här boken samlar de vanligaste frågorna om odling – och ger expertsvar från Sara Bäckmo!

Nu när odlingsintresset exploderat i Sverige exploderar även Sara Bäckmos inkorg med frågor från följarna och äntligen finns de vanligaste och viktigaste frågorna samlade i en behändig bok. Och svaren, såklart! Varför växer inte gurkorna? Kan man ge tomaterna för mycket näring? Och hur sent kan man sätta vitlök? Med den här oumbärliga boken står du inte ensam när du konfronterar mördarsniglar och mjöldagg eller funderar på hur du ska lyckas få till dina egna solmogna tomater.

Sara Bäckmo driver Skandinaviens största trädgårdsblogg och är känd från både TV och radio. När Sara satte igång sitt stora projekt med Skillnadens Trädgård för snart tio år sedan bestämde hon sig för att satsa stort och testa sig fram. Hon provade att odla och skörda på vintern, hon var bland de första i landet att ägna sig åt täckodling, hon drog med sig barnen ut i odlingarna och lät dem hitta sina egna metoder. Och hela tiden berättade hon om sina framsteg och motgångar för sina följare.

Röster om boken:

”Bäckmo är en erfaren odlare och svaren på frågorna är bra och okomplicerade. De små tipsrutorna ger värdefulla tips.” Bibliotekstjänst

”En rolig bok som kan rekommenderas alla med en egen täppa. Sara Bäckmo är välkänd som en av Sveriges mest populära hemmaodlare och en här välarbetade boken är ett fint tillskott till hennes livsverk som författare.” Bokdagboken

766 frågor & svar om grönsaksodling

ISBN: 9789177958383
Utgivningsdatum: 2022-05-04
Boktyp: Inbunden

Sara

Sara Bäckmo är journalist, författare och influencer som odlar och skriver om Skillnadens Trädgård i Sveriges största trädgårdsblogg sarabackmo.se

Sara Bäckmo debuterade som sommarvärd i Sveriges Radio P1 den 7 juli 2020.

Jag som odlar och skriver är Sara Bäckmo, journalist/författare/influencer. Jag bor i huset Skillnadens tillsammans med min man och fyra barn. Vi har också djur; ett gäng katter och newfoundlandshunden Kapten Kuling. I huvudsak har jag ägnat mig åt etermedia, som radio och tv, de senaste 20 åren. Nu skriver och bloggar om Skillnadens Trädgård, samt föreläser, skriver böcker och håller en mängd föredrag.

Skillnadens Trädgård är en köksträdgård i odlingszon 3 i Bökebacken, Småland. Här har jag anlagt en nära 450 kvadratmeter stor grönsaksodling i syfte att utforska hur vår villatomt kan användas för att odla grönsaker för husbehov, året om. Följ arbetet och inspireras till att odla mer ätbart i din trädgård!

Alla bilder på Sara och bilder i böckerna är tagna av fotografen Maria Fors Östberg.

| | |

Jag känner vår mat. Vartenda blad vi stoppar i munnen, varje ärta på tallriken och alla bär i sylten./ Sara Bäckmo

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Ett år av liv i trädgården

trädgård
LÄS MER

Systrarna Perssons högtider & vardagsfest

Mat & Dryck
LÄS MER

Handbok i möblering

inredning
LÄS MER

Skillnadens trädgård

hem och trädgård
LÄS MER

Skillnadens favoriter

Hem & Trädgård
LÄS MER

Odla med barn

Hem & Trädgård
LÄS MER