Behind the scenes med Roos & Tegnér

Anna Bauer aktuell med ny bok Hönsestrik forever

Anna Bauer aktuell med ny bok Hönsestrik forever

Hej Anna Bauer, på gång med uppföljaren till succén Hönsestrik – A Love Story. I september kommer Hönsestrik Forever. Vad är skillnaden mellan böckerna?

Man skulle kunna säga att Hönsestrik forever är en  fristående fördjupning. Det är samma upplägg med grundmodeller och mönsterbibliotek, där beskrivningarna är som ramar som du själv kan fylla med de mönster och färger du vill. I den här boken finns också ett längre kapitel om historien bakom Kirsten Hofstätter och hur hon ”uppfann” Hönsestrik.

 

Vad är det med stickformen hönstestrik som tilltalar dig?

Det som tilltalar mig med Hönsestrik är att det är fritt, lustfyllt och personligt. Och att du hela tiden får välja nya färger och nya mönster. Det är stickning utan krav, eftersom du själv bestämmer!

 

Har du något favoritplagg i boken?

Mitt favoritplagg i boken är nog tröjan med runt ok som stickas uppifrån och ner, att sticka mönstrade ok är så roligt! Sedan tycker jag också mycket om den långa unisex-kaftanen som stickas i riktigt grovt garn!

 

Vem ska köpa boken?

Alla som gillade den förra boken, alla som kört fast i sin stickning, alla som gillar flerfärgsstickning, nybörjare som vill testa flerfärgsstickning utan stränga pekpinnar och erfarna som vill prova något nytt eller som stickade Hönsestrik på 70-talet och vill återuppta det.

Skrivet den 26 aug 2020 av Malin Tenghamn
Kategori: HOBBY & HANTVERK