Behind the scenes med Roos & Tegnér

Hur är det att skriva en bok? Claes Knutson, författare till boken Challengers

challengers_claesknutson_attskrivaenbok

Hur är det att skriva en bok? Claes Knutson, författare till boken Challengers

Vi bad Claes Knutson, författare till boken Challengers–Företagen som ritar om kartan  att berätta om sina erfarenheter.

Paradigmskifte

I mitt arbete ser jag dagligen att företagsvärlden och näringslivet står inför ett paradigmskifte. Därför bestämde jag mig för att skriva Challengers .

Men jag vill också inspirera genom att berätta om vad det är som gör att vissa lyckas bättre med företagsbyggandet än andra. Det är trots allt de framgångsrika som ser till att vi har tillväxt i samhället.

Det traditionella, hierarkiska sättet att bygga företag på håller på att fasas ut, sakta men säkert, och ersättas med den passion och det driv som kännetecknar Challengerföretagen och det koncept som mitt arbete bygger på. Det är oerhört spännande att ta täten i den här förändringsprocessen och jag tycker att det är viktigt att berätta om det som håller på att ske.

Från idé till bok

Att skriva Challengers var inte så svårt, jag skulle ju bokstavligt talat skriva om det jag gör om dagarna! Dessutom hade jag redan skrivit en bok, så det var som att gå från makro- till mikroperspektiv och få chans att fördjupa mig i ämnet. Jag visste att det fanns en efterfrågan och det kändes angeläget att få ut mitt perspektiv, så det var bara att dyka ner i konceptet.

Arbetet med boken innebar att jag var tvungen att samla och strama upp mina tankar, och jag kunde förtydliga, förenkla och förädla mina budskap. Jag fick helt enkelt granska det som är min dagliga verksamhet – det tror jag är nyttigt, inte bara för bokens skull. När jag skrev Challengers strävade

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

jag efter att hålla mitt eget språk vilket jag enbart har fått positiva reaktioner på; läsarna känner igen mig och min personlighet. Det förstärker känslan av att boken är en förlängning av mig och mitt arbete.

När man skriver en bok tror jag att det är bra att ha någon att bolla tankar med för att få fler perspektiv, annars finns det risk att man blir hemmablind. Själv hade jag god hjälp dels av en vän som är journalist och mina partners, dels av förläggare Anders Abrahamsson på Roos & Tegnér.

Världens bästa visitkort

Man hör ofta att en bok är världens bästa visitkort och så är det verkligen! Trots att det finns så många andra kanaler som man marknadsför sig i så verkar det som om boken fortfarande inger högst förtroende hos många. Böcker har en trovärdighet och tyngd som andra medier inte har. ”Unga” företag och företagare skriker dessutom efter litteratur i form av talböcker.

Jag ser till att alltid ha med mig böcker när jag är ute på uppdrag, frukostmöten och inspirationsmöten. Många uppskattar det och blir inspirerade. Vid nya kundkontakter kan det rentav vara en förutsättning att kunden har läst boken innan vi träffas eftersom den ger en grundlig beskrivning av Challengerkonceptet.

Länkar för vidare läsning:

Anmäl dig till vår utskicksserie om bokutgivning Från idé till bok – hela processen steg för steg

Kontakta oss