/ Bok - Fixa fest!

Fixa fest!

Vi är många som har längtat efter större sociala tillställningar under de senaste åren. Och nu kan vi äntligen få samlas igen – och fira stort som smått! Formgivaren Lotta Külhorn och författaren Håkan Östlundh är på sin fritid erfarna och passionerade festfixare och i boken Fixa fest har de samlat sina bästa tips på hur man fixar just fest.

Lotta Kühlhorn Håkan Östlundh
Taggar:

Fixa fest!

»Rikt illustrerad förstås och med utmärkta tips för hur du fixar partyt ända från ax till limpa. Och undviker de värsta fällorna. Party on!« Elle Decoration

»Fixa fest! är ambitiös i sitt innehåll och ger inspiration och struktur för festfixaren.« Bibliotekstjänst

Visst är det underbart att bli bjuden på fest! Att träffa nya och gamla bekanta, mingla, skratta och äta gott. En rolig fest kan man leva på länge, plocka fram som ett vackert minne och glädjas och inspireras av.

Om man till äventyrs inte tidigare förstått hur betydelsefullt det är att få umgås under festliga former – middagar, mingelpartyn, födelsedagsfester, mellandagskalas och hastigt ihoptrummade sommarpartaj – så har det definitivt gått upp för en under Coronapandemin när vi inte har kunnat träffas och festa som vanligt.

Däremot upplever många att det är mindre lustfyllt att själv bjuda in eftersom det förknippas med mycket planering och osäkerhet. Kommer gästerna att trivas? Kommer maten att bli klar i tid? Och hur är det med grannarna, ska de börja klaga just när det är som roligast?

Boken Fixa fest! är en inspirerande smällkaramell fylld med kreativa tips, erfarna råd och smarta tankar om hur man bäst ställer till med fest. Målet är att du ska slippa all stress och press kring arrangemangen och i stället kunna njuta av din alldeles egna pangfest.

Det här är ingen kokbok, även om den innehåller en del fina recept. Det är en festbok som tar dig i handen och lotsar dig igenom festens alla tänkbara – men inte obligatoriska – beståndsdelar: inbjudan, fördrinken, festlokalen, dukningen och dekorationerna, roliga teman och twistar som får gästerna att mingla loss lite extra, maten, drycken, musiken, dansen och vickningen. Så, dags att börja tänka på vilka du vill bjuda in!

Lotta Kühlhorn och Håkan Östlundh har aldrig tvekat inför att dra igång ett party: bjuda sjuttio gäster på julfest den 24:e juli eller möblera om vardagsrummet till en flygkabin för att ha ”flygfest”. De siktar högt med mingelpartyn, firarmiddagar och dansfester. Ofta blir det succé. Men de har också lärt sig var fällorna finns, när festfixandet riskerar att bli en börda.

Fler röster om boken:

»En fantastiskt rolig och innehållsrik bok om hur man ska tänka kring och genomföra olika fester. Innehåller också en massa härliga recept och annat matnyttigt.« Fridas bookcorner

»Det räcker att bläddra i boken för att det ska kännas festligt. Lotta och Håkan ger tips och inspiration på enkla knep, råd och förslag för att du ska lyckas med festen, stor som liten, avancerad eller spontanbjudningen.« Jag skriver om

 

Fixa fest!

ISBN: 9789177958499
Utgivningsdatum: 2022-05-25
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Lotta

År 1984 gick Lotta första året på Konstfack och Håkan Östlundh var författare på jakt efter omslagsformgivare till sin romandebut. Lotta fick uppdraget och det blev startskottet på deras gemensamma historia. I dag är de gifta, bor i Stockholm och har tre barn tillsammans.

Lotta är en av Sveriges mest älskade formgivare och har även skrivit böckerna Rapport: en bok om att göra mönster, Lottas jul, Frukt & grönt och Kulör.

2022 är Lotta och Håkan aktuella med boken Fixa fest!

Håkan

År 1984 gick Lotta Kühlhorn första året på Konstfack och Håkan var författare på jakt efter omslagsformgivare till sin romandebut. Lotta fick uppdraget och det blev startskottet på deras gemensamma historia. I dag är de gifta, bor i Stockholm och har tre barn tillsammans.

Håkan bokdebuterade 1985 och har etablerat sig hos deckarläsarna med sina spänningsromaner i Gotlandsmiljö. Åren 2018-2022 har Håkan utkommit med den uppmärksammade Profeten-trilogin på Bokförlaget Polaris.

2022 är Lotta och Håkan aktuella med boken Fixa fest!

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Ett år av liv i trädgården

trädgård
LÄS MER

3 års träning: en hälsodagbok

Hälsa
LÄS MER