/ Bok - Livet efter 40

Livet efter 40

En guide för män

Vad händer i kroppen och i knoppen på män som åldras? Programledaren, poddaren och radioprataren Nisse Edwall drabbades av en rejäl 40-årskris och beslutade sig för att skriva boken som han själv saknade. Till sin hjälp tog han en rad framstående experter som vägleder honom i sökandet efter ett lyckligare åldrande.

Nisse Edwall
Taggar:

Livet efter 40 En guide för män

Jakten på ett lyckligare åldrande! Den ultimata handboken för män över 40. 

Varför är 40-årskriser så pass vanliga att det till och med finns ett begrepp för dem? Varför får många män pinnben, platt röv och putmage när de blir äldre och vad kan man göra för att hålla kroppen i trim efter 40? Vad innebär en förstorad prostata och stämmer det att testosteronhalten sjunker hos män när de blir äldre? Och hur kommer det sig att bilden av en äldre man ofta är den av en ensam och vresig farbror?

Det finns en uppsjö av böcker om klimakteriet, hormoner och vad som händer i kroppen när kvinnor åldras. Men varför talas det så lite om mäns åldrande? Och finns det ens något som kan kallas för ett manligt klimakterium? Alla de här frågorna dök upp i Nisse Edwalls huvud i samband med att han själv passerade 40-strecket och krisen var ett faktum.

Han beslutade sig för att skriva boken Livet efter 40 – en guide för män. I den skriver han om allt från vad som händer med kroppen när män åldras och hur man bäst sköter sina kort på arbetsmarknaden till hur man vårdar sina relationer och håller hjärnan i trim. Till sin hjälp har Nisse en rad framstående experter som vägleder honom i sökandet efter ett lyckligare åldrande.

Röster om boken:

”Håller hög klass. Jag vill rekommendera den till alla mina manliga vänner, men även till våra älskade sambos och fruar.” Bloggen Kalaskultur

Livet efter 40

ISBN: 9789177958369
Utgivningsdatum: 2022-08-15
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Nisse

NISSE EDWALL är skribent, programledare och poddare. Han började sin tv-bana våren 2006 genom att leda talkshowen Hej kom och hjälp mig på MTV. Han ledde sedan det direktsända underhållningsprogrammet Bingo Royale tillsammans med Mona Seilitz och Andreas Kleerup på
lördagskvällarna i SVT.

Även för radiolyssnare är han en bekant röst från program som Hångla med P3 och Ligga med P3
i Sveriges Radio. Tillsammans med psykologen Anna Bennich svarar han på relationsfrågor varje vecka i Nyhetsmorgons fredagspanel och därtill driver han den populära podcasten Pappapodden tillsammans med Manne Forssberg.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

70 är det nya 50

Hälsa
LÄS MER

Omtyckta människor

Psykologi
LÄS MER

Visdom

Personlig utveckling
LÄS MER

Visuella tankenötter

Hälsa
LÄS MER

Logiska tankenötter

Hälsa
LÄS MER

Kluriga tankenötter

Hälsa
LÄS MER

Filosofi som terapi

Personlig utveckling
LÄS MER

Det andra minnet

Personlig utveckling
LÄS MER

Dina dolda drivkrafter

Psykologi
LÄS MER

Föräldraguide vid separation

Hälsa
LÄS MER

3 års träning: en hälsodagbok

Hälsa
LÄS MER

Motivationsresan

Familj & hälsa
LÄS MER