/ Bok - Föräldraguide vid separation

Föräldraguide vid separation

– med barnet i fokus

Ny handbok ger praktiska råd vid skilsmässa! Hälften av alla äktenskap och samboförhållanden slutar i separation och vart fjärde barn lever idag med föräldrar som gått skilda vägar. En separation är en stor utmaning för både barn och föräldrar, både på ett praktiskt och ett känslomässigt plan.

Marika Ekroth Liselotte Mässing
Taggar:

Föräldraguide vid separation – med barnet i fokus

»Det är en innehållsrik, intressant och tankeväckande, men framför allt praktisk och konkret bok som är lättillgänglig och stöttande. Boken läses med fördel även av släktingar, pedagoger eller andra professionella som möter föräldrar och barn. Betyg 5: briljant.« Bibliotekstjänst

Marika Ekroth och Liselotte Mässing har skrivit en handfast guide som de själva länge har saknat i sitt arbete som auktoriserade familjerådgivare. De vill hjälpa föräldrarna att hantera konsekvenserna av en separation – med fokus på barnets situation. Genom att bli medveten om vilka svårigheter som kan uppstå visar boken hur föräldrar kan agera så att barnen känner sig trygga, förstådda och värdefulla.

I boken skildras hur barns livssituation förändras av föräldrarnas separation, hur de kan känna och reagera, vilka dilemman de kan hamna i, vad som är viktigt för dem och vad man som förälder kan göra för att stötta. Författarna ger även konkreta tips på hur kommunikation och samarbete mellan föräldrar kan hanteras.

Boken innehåller även tips och råd kring boendeschema, hur man introducerar en ny partner och hur man tar hand om sig själv som separerad förälder. Det finns också avsnitt om konflikter, dysfunktionella relationer, bristande föräldraskap och vilket stöd som finns att få från samhället.

MARIKA EKROTH och LISELOTTE MÄSSING är båda socionomer, legitimerade psykoterapeuter och auktoriserade familjerådgivare. De har under många år arbetat med samtal och stöd till barn och föräldrar efter separation. Boken bygger på deras egna erfarenheter, men även på olika teorier samt
svensk och internationell forskning.

Foto pressbilder: Sören Vilks

Föräldraguide vid separation

ISBN: 9789177958109
Utgivningsdatum: 2022-04-04
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Marika

Marika Ekroth är socionom, legitimerad psykoterapeut och auktoriserad familjerådgivare. Hon har under många år arbetat med samtal och stöd till barn och föräldrar efter separation.

2022 är hon aktuell med boken Föräldraguide vid separation. Med barnet i fokus, som hon skrivit tillsammans med Liselott Mässing. Boken bygger på deras egna erfarenheter, men även på olika teorier samt svensk och internationell forskning.

Liselotte

Liselott Mässing är socionom, legitimerad psykoterapeut och auktoriserad familjerådgivare. Hon har under många år arbetat med samtal och stöd till barn och föräldrar efter separation.

2022 är hon aktuell med boken Föräldraguide vid separation. Med barnet i fokus, som hon skrivit tillsammans med Marika Ekroth. Boken bygger på deras egna erfarenheter, men även på olika teorier samt svensk och internationell forskning.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

70 är det nya 50

Hälsa
LÄS MER

Omtyckta människor

Hälsa & livsstil
LÄS MER

Visdom

Personlig utveckling
LÄS MER

Visuella tankenötter

Hälsa
LÄS MER

Logiska tankenötter

Hälsa
LÄS MER

Kluriga tankenötter

Hälsa
LÄS MER

Filosofi som terapi

Personlig utveckling
LÄS MER

Det andra minnet

Personlig utveckling
LÄS MER

Dina dolda drivkrafter

Psykologi
LÄS MER

3 års träning: en hälsodagbok

Hälsa
LÄS MER

Motivationsresan

Familj & hälsa
LÄS MER