/ Bok - Haja havre

Haja havre

Supergrynet för hjärtat, immunförsvaret och vikten. Viktig vetenskap, smarta tips och läckra recept.

Det stärker hjärtat och immunförsvaret, hjälper oss att hålla vikten och är smart för både klimatet och plånboken. Vi pratar om havre – vårt supergryn som växer runt hörnet och står i rampljuset som aldrig förr.

Emma Lindblom
Taggar:

Haja havre Supergrynet för hjärtat, immunförsvaret och vikten. Viktig vetenskap, smarta tips och läckra recept.

»Haja havre är en faktaspäckad, underhållande och inspirerande bok som vänder sig till en bred läsekrets.« Bibliotekstjänst

Supergrynet som kan förändra ditt liv!

Det stärker hjärtat och immunförsvaret, hjälper oss att hålla vikten och är smart för både klimatet och plånboken. Vi pratar om havre – vårt supergryn som växer runt hörnet och står i rampljuset som aldrig förr. På kaféer och restauranger är åtgången strykande på havrelatte och pimpad havregrynsgröt. På livsmedelshyllorna trängs havreris och havrebröd med havreolja och havredryck.

Havre är trendigare än någonsin, och med all rätt – få livsmedel är så hälsobringande som detta. Ett och samma gryn innehåller inte bara stärkande vitaminer och mineraler utan även välgörande kolhydrater, fibrer och fetter och rikligt med protein. Men den viktigaste nyckeln är ändå betaglukan, ett ämne som det forskas på flitigt och har visat sig sänka såväl kolesterol, som blodsocker och blodtryck. I den här boken hjälper dietisten Emma Lindblom oss att haja havrets enastående effekter på vår hälsa. Hon berättar hur vi genom att addera havre till våra måltider håller oss piggare och mättare, får friskare tarmflora och förebygger såväl hjärt-kärlsjukdom som diabetes. Hon bjuder också på sina allra läckraste havrerecept.

EMMA LINDBLOM är näringsfysiolog och legitimerad dietist och har en master i exercise science på University of Houston i USA. Hon föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar om kost och hälsa och coachar våra landslagsidrottare i hur de ska äta. Hon har skrivit ett flertal böcker, bland annat Bosöns Kokbok och Ät rätt när du tränar.

Fler pressröster om boken: 

»Med glimten i ögat men på fullt allvar hävdar näringsfysiologen Emma Lindblom att vill vi leva ett friskt och aktivt liv, måste vi se till att vårda vår hälsa, äta mat som inte bara mättar utan också skapar förutsättningar för att nå målet. I nio kapitel reder Emma Lindblom ut hur det förhåller sig med havrens fantastiska egenskaper. Hon avslutar sin havrebok med recept som får det att vattnas i munnen på läsaren. Det som är mest intressant när kristider gör maten dyrare, är att man kan spara både pengar och hjälpa miljön genom att byta ut vissa råvaror mot havre. Att Haja Havre som grund för en smartare, hälsosam diet och på samma gång värna naturen är suveränt. Hajar Du?« Ölandsbladet

Haja havre

ISBN: 9789189713154
Utgivningsdatum: 2022-12-27
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Emma

EMMA LINDBLOM är näringsfysiolog och legitimerad dietist och har en master i exercise science på University of Houston i USA. Hon föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar om kost och hälsa och coachar våra landslagsidrottare i hur de ska äta. Hon har skrivit ett flertal böcker, bland annat Bosöns kokbok och Ät rätt när du tränar.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

70 är det nya 50

Hälsa
LÄS MER

Omtyckta människor

Psykologi
LÄS MER

Visdom

Personlig utveckling
LÄS MER

Visuella tankenötter

Hälsa
LÄS MER

Logiska tankenötter

Hälsa
LÄS MER

Kluriga tankenötter

Hälsa
LÄS MER

Filosofi som terapi

Personlig utveckling
LÄS MER

Det andra minnet

Personlig utveckling
LÄS MER

Dina dolda drivkrafter

Psykologi
LÄS MER

Föräldraguide vid separation

Hälsa
LÄS MER

3 års träning: en hälsodagbok

Hälsa
LÄS MER

Motivationsresan

Familj & hälsa
LÄS MER