/ Bok - I huvudet på din hund

I huvudet på din hund

Lär dig förstå din bästa vän

Hur tänker hundar egentligen? Hundpsykologen Fredrik Karlsson och journalisten Anna-Maria Stawreberg har samlat sina gemensamma kunskaper om hur hunden bearbetar intryck från omgivningen, vilka misstag hundägare ofta gör samt hur man kan förbättra relationen med sin hund.

Anna-Maria Stawreberg Fredrik Karlsson
Taggar:

I huvudet på din hund Lär dig förstå din bästa vän

Journalisten Anna-Maria Stawreberg växte upp med hundar och skaffade sin första egna hund när hon var 20 år. Efter att ha levt utan hund i nära 20 år slog hon till igen men insåg kort därefter att hon antingen haft otur i hundlotteriet eller faktiskt glömt det mesta av vad hon en gång lärt sig. Anna-Maria kontaktade hundpsykologen Fredrik Karlsson för att förstå varför valpen Bosse betedde sig som han gjorde och för att få tips på hur hon skulle göra. Det visade sig att det var hos Anna-Maria bristerna låg, inte hos Bosse.

Anna-Maria hade uppenbarligen glömt en hel del. Synen på hundar och samspelet mellan dem och oss människor har förändrats mycket under de senaste 20 åren. Bestraffningar och strikt hierarki, som tidigare ansågs vara vägen till lydnad, rekommenderas inte längre. Nuförtiden framhåller man belöningar, kommunikation och samarbete. Fredrik och Anna-Maria bestämde sig för att samla erfarenheterna om hur hundar tänker, om vilka fel nya, nygamla och gamla hundägare gör och vad de kan göra istället. Resultatet blev I huvudet på din hund.

I huvudet på din hund

ISBN: 9789189215542
Utgivningsdatum: 2021-06-10
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Anna-Maria

ANNA-MARIA STAWREBERG är författare och journalist. Hon har tidigare skrivit flera böcker, bl.a. Prepping, samt skriver regelbundet för flera av Sveriges största magasin. Anna-Maria växte upp med en rad olika hundar och tillsammans med flat coated retrievern Hampus tävlade hon i spår, lydnad och sök. Hon utbildade honom senare även till räddningshund och var aktiv i Brukshundsklubben. Drygt 20 år senare har hon återigen skaffat en flat coated retriever, Bosse.

 

 Fredrik

FREDRIK KARLSSON växte upp med hundar och har alltid haft ett stort hundintresse. Han är utbildad hundinstruktör men för att få en djupare förståelse för hundar läste han vidare till hundpsykolog. Idag jobbar Fredrik heltid med hundkurser och problemutredningar samtidigt som han tränar och tävlar sina egna hundar i olika hundsporter.

| |

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Skogen

populärvetenskap
LÄS MER

Den empatiska hunden

Djur & Natur
LÄS MER

Taggad att leva

Djur & Natur
LÄS MER

Börja med höns i trädgården

Djur & Natur
LÄS MER

Naturens rättigheter

Djur & Natur
LÄS MER

Trädgårdsdjur

Hem & Trädgård
LÄS MER

Vandringar på Skåneleden

Resor
LÄS MER

Nära samspel med hästar

Djur & Natur
LÄS MER

Börja med höns i trädgården

Djur & Natur
LÄS MER