omslag boken Nära samspel med hästar

/ Bok - Nära samspel med hästar

Nära samspel med hästar

– Den finstämda kommunikationen

I spännande samtal delar Sveriges hästelit generöst med sig av sina tankar om och erfarenheter av hur man lyssnar på sin häst, hur man gör sig förstådd och om vikten av att ta hänsyn till varje hästs unika behov.

Amelie Ehrensvärd Cardell och Susanne Martinelle
Taggar:

Nära samspel med hästar – Den finstämda kommunikationen

Det sinnliga samspelet

I boken Nära samspel med hästar – Den finstämda kommunikationen tar Amelie Ehrensvärd Cardell och Susanne Martinelle med läsaren till stallet hos sexton av de allra främsta svenska mästarna inom de fyra disciplinerna hoppning, dressyr, trav och galopp, däribland Peder Fredricson, Tinne Vilhelmson Silfvén, Stig H Johansson och Per-Anders Gråberg. I spännande samtal delar Sveriges hästelit generöst med sig av sina tankar om och erfarenheter av hur man lyssnar på sin häst, hur man gör sig förstådd och om vikten av att ta hänsyn till varje hästs unika behov.

En ömsesidig tillit och respekt är en förutsättning för att tävlingskompanjonen med glädje ska vilja utföra det som ryttaren, kusken eller jockeyn ber om. När den finstämda kommunikationen är fulländad upplever mästarna sig som ett med sina hästar. Avstampet inför hindret blir perfekt, piaffen ett konststycke och travarna och galoppörerna överträffar sig själva i snabbhet. Viktigast av alla resultat är känslan av gemensam stolthet och lycka.

Nära samspel med hästar

ISBN: 978-91-88743-23-7
Utgivningsdatum: 2018-10-25
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus Tidningen Ridsport Akademibokhandeln
Amelie Ehrensvärd Cardell och

Amelie Ehrensvärd Cardell

Amelie är journalist och författare, utbildad vid Journalisthögskolan, frilansar nu och var tidigare reporter på TT, SvD, Sydsvenskan, Land, TV4 med mera. Hon lärde sig rida på Ystad Ridklubb och därifrån köptes ponnyn Pontus. Sedan kom Beauty Boy. Med Cawdor William och Lesley tävlade hon i Ponnyallsvenskan i hoppning. Numera rider hon helst ut i naturen.

Susanne Martinelle

Susanne är fotograf och grafisk formgivare, utbildad vid Berghs School of Communication, dipl. samtalsterapeut vid Huma Nova och fil.kand. vid Stockholms universitet. Hon har arbetat som fotograf sedan 2007 och utgår från gestaltningar av möten och stämningar när hon fotograferar. Hon rider dressyr och är sedan 2016 ordförande i Djursholms Ridklubb.

Tillsammans har de givit ut Mystik på svenska slott och Mystik på svenska teatrar. Hösten 2018 är de aktuella med boken Nära samspel med hästar– den finstämda kommunikationen.

Det är fantastiskt att så många personer ville ställa upp och berätta om sina oförklarliga upplevelser. Det säger något om att ämnet idag blivit mer acceptabelt att prata om. Efter våra två böcker är vi övertygade om att det finns något som är större än oss själva. Det är ett spännande ämne som fortsätter att fascinera/ Susanne Martinelle

Ladda ner pressbilder

författarna Martinelle Cardell

Andra böcker i samma genre

Skogen

populärvetenskap
LÄS MER

Den empatiska hunden

Djur & Natur
LÄS MER

I huvudet på din hund

Djur & Natur
LÄS MER

Taggad att leva

Djur & Natur
LÄS MER

Börja med höns i trädgården

Djur & Natur
LÄS MER

Naturens rättigheter

Djur & Natur
LÄS MER

Trädgårdsdjur

Hem & Trädgård
LÄS MER

Vandringar på Skåneleden

Resor
LÄS MER

Börja med höns i trädgården

Djur & Natur
LÄS MER