/ Bok - AI-revolutionen

AI-revolutionen

så blir Sverige mer intelligent

Företag och stater investerar miljardbelopp i AI-teknik som ska leda en ny industriell revolution. Men samtidigt som stora teknikjättar drar stor nytta av tekniken hamnar traditionella bolag på efterkälken. Hur går det för de svenska bolagen? Vilka AI-satsningar görs i Sverige?

Fredrik Björkman
Taggar:

AI-revolutionen så blir Sverige mer intelligent

”Björkmans text ger en rik, analyserande, aktuell och mångsidig bild av AI-teknikens funktion och etablering både nationellt och internationellt, och via sina företags- och myndighetsexempel visar han tydligt hur AI i praktiken fungerar idag och vilka fördelar tekniken erbjuder, men också vilka svårigheter som AI-introduktion kan medföra.” – Bibliotekstjänst

Artificiell intelligens (AI) ritar om kartan för världens ekonomier.

Hur går det för de svenska bolagen och satsningarna på AI? Vad händer inom det offentliga? Och vad väntar i framtiden? Det är några av frågorna som den här reportageboken av Fredrik Björkman undersöker.

I boken berättar svenska storföretag som Ikea, SEB och ABB sin användning av AI för att skapa tillväxt. Berättelser från unga tillväxt- och startupbolag som med hjälp av AI utmanar de etablerade spelarna ger en bild av hur den nya industriella revolutionen påverkar svenskt näringsliv.

Boken undersöker också hur den offentliga sektorn tar sig an AI, de etiska frågeställningar som finns, hur det påverkar arbetsmarknaden och hur Sveriges AI-satsningar står sig internationellt. Dessutom finns handgripliga tips till alla som står i startgroparna för att själva börja använda AI.

AI-revolutionen

ISBN: 9789189215641
Utgivningsdatum: 2021-09-10
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Fredrik

Fredrik Björkman är journalist med mångårig erfarenhet inom dagspress och radio. Han har en bakgrund inom public service, där han arbetat som programledare och reporter i Sveriges Radios samtliga kanaler. Under flera år bevakade han tech- och startup-världen på Di Digital. Fredrik är idag verksam som reporter på Dagens industri.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Ett liv med Lego

Samhälle
LÄS MER

Vardagsskrock

Samhälle & Debatt
LÄS MER

Spelet om klimatet

Samhälle & Debatt
LÄS MER

På jakt efter en innovativ välfärd

Samhälle & Debatt
LÄS MER

På spaning efter den tid som kommer

Samhälle & Debatt
LÄS MER

Liverpool Football Club

Sport och fritid
LÄS MER

Handbok för en hållbar människa

Samhälle & Debatt
LÄS MER

Tankar om hållbarhet och ledarskap

Affärslitteratur
LÄS MER

Var går gränsen?

Samhälle & Debatt
LÄS MER

Om kriget kommer

Samhälle & Debatt
LÄS MER