/ Bok - På spaning efter den tid som kommer

På spaning efter den tid som kommer

– bubblor, skam och andra fenomen

Det är sociala och kulturella faktorer i samtiden som sitter på information om hur framtiden kommer se ut. Den här boken ger oss analyser av moderna fenomen och pekar ut utvecklingslinjer för framtiden.

Katarina Graffman, Emma Lindblad & Jacob Östberg
Taggar:

På spaning efter den tid som kommer – bubblor, skam och andra fenomen

”Den här välskrivna och engagerande boken tar pulsen på tidsandan och berättar inte bara vilka vi är utan också vilka vi håller på att bli.” Thomas Hylland Eriksen, professor i socialantropologi vid Universitetet i Oslo

All form av framtidsspaning måste börja här och nu, i verklig kunskap om samtiden. Den här boken gräver under ytan och beskriver ett antal fenomen som är betydelsefulla i samtidskulturen: konsumtion, mainstream, hållbarhet, bubblor och äkthet. Utifrån denna djupare förståelse av tidsandan och hur vi människor verkligen är, kan vi se mönster och skönja det som komma skall. Inte som en kristallklar digital bild, utan mer som ett analogt fotografi som håller på att framträda i framkallningsvätskan.

Katarina Graffman är doktor i kulturantropologi, Emma Lindblad är doktor i modevetenskap och Jacob Östberg är professor i reklam & PR. Katarina och Jacob har tidigare gett ut boken ”Vi är vad vi köper. Konsumtionskulturen är här för att stanna”.

”Eureka! Äntligen en träffsäker uppgörelse med marknadens mirakelkurer, mainstreamkulturens blinda fläckar och ekonomismens och konsumismens konsekvenser.” Alexandra Pascalidou, författare och journalist

”Läste boken med stort intresse. Är helt uppslukad av de här frågorna. Så bra och viktig, hoppas den får så många läsare som den förtjänar!” Helena von Zweigbergk, författare och spanare i P1

 

På spaning efter den tid som kommer

ISBN: 978-91-88953-73-5
Utgivningsdatum: 2020-04-23
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus Akademibokhandeln
Katarina Graffman, Emma Lindblad

Katarina Graffman är doktor i kulturantropologi, forskare, föreläsare och författare. Under två decennier har Katarina hjälpt företag att förstå konsumtionskulturen och människors beteenden.
Emma Lindblad är doktor i modevetenskap och forskar och föreläser om konsumtionskultur relaterat till vilka vi är och hur vi lever våra liv. Hon är publicerad i vetenskapliga publikationer både i Sverige och internationellt.
Jacob Östberg är professor i reklam & pr vid Stockholms universitet där han forskar om konsumtionskultur med fokus på hur mening skapas i gränslandet mellan företagens aktiviteter, populärkultur och media, samt människors dagliga liv. Utöver sin vetenskapliga produktion har Jacob skrivit ett flertal böcker.
Katarina och Jacob har tillsammans tidigare gett ut boken ”Vi är vad vi köper. Konsumtionskulturen är här för att stanna” (2018).

Ladda ner pressbilder

Katarina-Graffman_

Jacob-Östberg

Emma-Lindblad

Andra böcker i samma genre

Ett liv med Lego

Samhälle
LÄS MER

Vardagsskrock

Samhälle & Debatt
LÄS MER

AI-revolutionen

Samhälle & Debatt
LÄS MER

Spelet om klimatet

Samhälle & Debatt
LÄS MER

På jakt efter en innovativ välfärd

Samhälle & Debatt
LÄS MER

Liverpool Football Club

Sport och fritid
LÄS MER

Handbok för en hållbar människa

Samhälle & Debatt
LÄS MER

Tankar om hållbarhet och ledarskap

Affärslitteratur
LÄS MER

Var går gränsen?

Samhälle & Debatt
LÄS MER

Om kriget kommer

Samhälle & Debatt
LÄS MER