/ Bok - När ditt barn inte äter

När ditt barn inte äter

Nästan hälften av alla föräldrar upplever någon gång svårigheter med sitt barns ätande. Föräldrar till barn som har svårt att äta känner sig ofta ensamma och utlämnade.

Kajsa Lamm Laurin
Taggar:

När ditt barn inte äter Praktiska råd för att hitta matlusten

Kommentarer som ”barn svälter inte i Sverige” eller ”han äter när han är hungrig” gör inte saken lättare, inte heller välmenande råd som sällan är baserade på fakta och forskning.

Det kan finnas en mängd olika skäl till barnets matkrångel. Dels kan det vara fysiska orsaker, som svårigheter med munmotoriken eller överkänslighet, dels att barnet varit sjukt och inte kommer igång med ätandet igen. Det kan också ha helt andra förklaringar, som att det är för stressigt vid bordet. Viktigt att komma ihåg är att barn aldrig krånglar med mat av medvetet trots eller elakhet.

I När ditt barn inte äter går författaren Kajsa Lamm Laurin igenom olika anledningar till matkrångel och fokuserar sedan på praktiska tips och råd om hur man på både kort och lång sikt kan hjälpa sitt barn att känna matglädje. Här finns även intervjuer med föräldrar som berättar om sina erfarenheter av matkrånglande barn, samt de nyaste rönen inom forskningen på området.

När ditt barn inte äter

ISBN: 9789187905087
Utgivningsdatum: 2015-06-01
Boktyp: Flexband

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus
Kajsa

Logopeder arbetar väl med talet? är en fråga Kajsa ofta får när hon berättar vad hon gör.
”Det gör vi definitivt, men så mycket mer än det! I tio års tid har jag specialiserat mig inom det som med en medicinsk term kallas för dysfagi, nämligen sväljningssvårigheter, främst hos barn. Jag har också arbetat mycket med ätträning, vilket handlar om precis vad det låter som: att lära barn att äta. Ibland har barnet aldrig ätit, ibland behöver det lära sig att äta igen.”

|

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Motivationsresan

Familj & hälsa
LÄS MER

Kom i form och löpträna med Stephan Wilson

Familj & hälsa
LÄS MER

Vandra med barn i Skåne

Resor
LÄS MER

100% Hälsa

Familj & hälsa
LÄS MER

Min graviditet

Familj & hälsa
LÄS MER

Hjärnkoll på pengarna

Privatekonomi
LÄS MER

Äta för livet

Äta för livet
LÄS MER

Fit & framgångsrik

Familj & hälsa
LÄS MER

Komplementärmedicin:

Våren 2018
LÄS MER

Tack, det är bra!

Familj & hälsa
LÄS MER

5 AM är ingen tidpunkt.

Personlig utveckling
LÄS MER