/ Bok - Spelet om klimatet

Spelet om klimatet

»Krossar klimatskeptikernas argument med vetenskap.« Tidningen ETC

Maths Nilsson
Taggar:

Spelet om klimatet Vem kan man lita på i klimatdebatten?

»Krossar klimatskeptikernas argument med vetenskap.« Tidningen ETC

Klimatforskarna är eniga: Jordens klimat blir allt varmare och det beror nästan uteslutande på mänsklig aktivitet, inte minst genom förbränning av fossila bränslen. Men vissa tvivlar på detta, och det är ingen slump.

I Spelet om klimatet beskrivs hur välorganiserade krafter, främst den mäktiga oljeindustrin, agerat för att så tvivel om klimatforskarnas slutsatser bland politiker, journalister och allmänheten för att skydda sina ekonomiska och ideologiska intressen och bromsa politiska beslut. Skickligt iscensatta kampanjer med hjälp av självutnämnda experter och massiv spridning av falsk information är bara några exempel på hur man agerat.

Maths Nilsson har under många år bevakat den polariserade klimatdebatten. I Spelet om klimatet får vi följa utvecklingen och de huvudsakliga aktörerna, både internationellt och i Sverige, från det att FN:s klimatpanel bildades fram till vår tid.

Maths Nilsson är kemisten som vid sidan av sitt jobb inom läkemedelsbranschen skrivit flera böcker, bland annat Tvivel: en bok om faktaförvirring. På sin blogg mathsnilsson.se har han särskilt intresserat sig för hur vetenskap används i den allmänna samhällsdebatten, och då inte minst inom klimatområdet.

Fler röster om boken:

»Rafflande om klimatstriden … I Spelet om klimatet skärskådar Maths Nilsson hur klimatvetenskapen ifrågasatts från 1990-talet och framåt.« Tidskriften Miljö och utveckling  

»Nilsson gör ett mycket bra jobb med att reda ut och pedagogiskt förklara de mest centrala konflikterna i klimatfrågan.« Göteborgsposten

»Den är otroligt välskriven och intressant, och borde vara obligatorisk för den som följer klimatdebatten!« Jesper Strömbäck, professor i journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap

Spelet om klimatet

ISBN: 9789177959267
Utgivningsdatum: 2022-05-12
Boktyp: Pocket

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus Akademibokhandeln
Maths

MATHS NILSSON är kemisten som vid sidan av sitt jobb inom läkemedelsbranschen skrivit ett flertal böcker, bl.a. Tvivel: en bok om faktaförvirring. På sin blogg mathsnilsson.se har han särskilt intresserat sig för hur vetenskap används i den allmänna samhällsdebatten, och då inte minst inom klimatområdet.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Ett liv med Lego

Samhälle
LÄS MER

AI-revolutionen

Samhälle & Debatt
LÄS MER

Framgångsresan

Samhälle & politik
LÄS MER