/ Bok - Sagolika Småland och Öland

Sagolika Småland och Öland

Naturen, aktiviteterna, sevärdheterna

Det finns något för alla i Småland och här berättar de erfarna resejournalisterna Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson om sina favoritdestinationer. Med över 250 tips och inspirerande bilder guidar de dig till allt från nationalparker och temaparker till kaféer och restauranger.

Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén
Taggar:

Sagolika Småland och Öland Naturen, aktiviteterna, sevärdheterna

Guide till semesterparadiset Småland!

Småland är ett fantastiskt utflykts- och semestermål. Upplev den mångskiftande naturen med trolska skogar, glittrande sjöar och 27 mil kust med skärgårdar och sandstränder. Upptäck allt vad de många småstäderna, Glasriket och Möbelriket har att erbjuda. Eller varför inte prova någon av alla vackra vandrings- och cykelleder som tar dig igenom den småländska idyllen. Vem vet, kanske passerar du de gulliga gårdar, byar och hagar som Astrid Lindgren berättade om i sina böcker?

Det finns något för alla i Småland och här berättar de erfarna resejournalisterna Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson om sina favoritdestinationer. Med över 250 tips och inspirerande bilder guidar de dig till allt från nationalparker och temaparker till kaféer och restauranger. Prova de bästa badsjöarna, handla picknick på gårdsbutiker, åk på äventyr med rälsbussar och skärgårdsbåtar, upptäck spännande museer och känn pulsen öka på vandringar och äventyrliga aktiviteter. Som kronan på verket ägnas Öland med sina sandstränder ett helt eget kapitel i boken det ligger ju så nära.

ANNA W THORBJÖRNSSON & MARKO T WRAMÉN är resejournalister och författare med 17 böcker utgivna, bland annat Med tåg genom Europa, Historiska BerlinTåg och mat i ItalienMagiska Bohuslän och Upplev Tyskland med tåg.

Röster om boken: 

”Sagolika Småland och Öland är en mycket inspirerande guidebok som täcker in fina pärlor för resenären, som till exempel naturupplevelser, vandringsleder, gång- och cykelvägar, museer och kulturmiljöer. Läsaren får också del av tips kring stadsliv, mysiga caféer, gårdsbutiker med mera. Såväl större och mindre städer, som byar och landsbygd presenteras. Layouten är tilltalande och många foton illustrerar. Materialet är användbart för alla som vill upptäcka Sveriges smultronställen som turist, men också för den som bara vill upptäcka sin närmiljö och hemestra.” Bibliotekstjänst

Sagolika Småland och Öland

ISBN: 9789177958222
Utgivningsdatum: 2022-04-27
Boktyp: Häftad

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus Akademibokhandeln
Anna W Thorbjörnsson

Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén är professionella resejournalister och författare. Tillsammans har de gjort hundratals resereportage från hela världen och de har skrivit många reseguideböcker. Ofta är sonen Gustav med på äventyren.

Att resa med tåg är en av deras stora passioner eftersom man upplever så mycket mer av landet då och de har varit på ”tågluff” många gånger. Deras första specifika bok om tågresande, Med tåg genom Europa (2019) blev en stor succé. Sedan dess har de även skrivit böckerna Upplev Tyskland med tåg, Tåg och mat i Italien samt Historiska Berlin.

Porträtten är tagna av  Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén.

 

| | |

Ladda ner pressbilder

Anna W Thorbjörnsson Marko T Wramen snälltågets restaurangvagn författarporträtt med tåg

Andra böcker i samma genre

100 balla ställen i Skåne 2023-2024

Resor
LÄS MER

NYA Med tåg genom Europa

Resor
LÄS MER

Upplev Tyskland med tåg

Resor
LÄS MER

100 balla ställen i Skåne 2022-2023

Resor
LÄS MER

Bästa badutflykterna i Skåne och Halland

Resor
LÄS MER

Upptäck förhistoriska Skåne

Resor
LÄS MER

Magiska Bohuslän

Resor
LÄS MER

100 balla ställen i Skåne 2021-2022

Resor
LÄS MER

Vandra med barn i Skåne

Resor
LÄS MER

Tåg och mat i Italien

Resor
LÄS MER

Historiska Berlin

Resor
LÄS MER

Med tåg genom Europa

Resor
LÄS MER

Trollskog & älvdans i Skåne

Resor
LÄS MER

Kullabygden och Bjärehalvön

Resor
LÄS MER

Vandringar på Skåneleden

Resor
LÄS MER

100 balla ställen i Köpenhamn

Resor
LÄS MER

Gåtfulla Skåne

Resor
LÄS MER

Malmö Live

Resor
LÄS MER

Tareq Taylors Nordiska matresa

Resor
LÄS MER

Mystik på svenska teatrar

Resor
LÄS MER

Min plats i Skåne

Resor
LÄS MER