/ Bok - Upplev Tyskland med tåg

Upplev Tyskland med tåg

Fler och fler upptäcker att resan är målet! Vill du också ägna dig åt slow travel? Åk då på tågsemester och njut av vackra vyer och överraskande sevärdheter och upplevelser. Erfarna resejournalisterna Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson ger tips på sju fantastiska tågrutter i Tyskland.

Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén
Taggar:

Upplev Tyskland med tåg Sju rutter, praktiska tips och sevärdheter

Nu är författarna bakom succéboken Med tåg genom Europa tillbaka med en ny guidebok för alla som vill semestra på räls. Här har de samlat närmare 700 inspirerande och kunniga tips, fördelade på sju rutter runt om i Tyskland plus kapitel om Hamburg och Berlin.

Många som åker söderut passerar ofta Tyskland i all hast. Men stressa inte igenom vårt vackra grannland – utan stanna, upptäck och njut. Eller varför inte förlägga hela semestern till Tyskland? Här finns något för alla. Böljande fält, vidsträckta skogar, breda floder och snötäckta berg. Historiska städer och blomsterprydda korsvirkesbyar. Fantastiska museer och loppisar, och den fina naturen med vandring och cykling. Sist men inte minst, glöm inte att njuta av den goda och prisvärda maten och de lokala dryckerna.

Att resa med tåg genom Tyskland är enkelt och det täta järnvägsnätet gör tågresandet bekvämt mellan såväl storstad som by. Tågen är ofta i mycket gott skick och informationen tydlig. Med den här boken blir tågsemestern i Tyskland ett angenämt äventyr. Du får massor med praktisk kunskap, men också inspirerande bilder och berättelser.

ANNA W THORBJÖRNSSON och MARKO T WRAMÉN är resejournalister och författare med 15 böcker utgivna, bland annat Med tåg genom Europa, Historiska Berlin, Tåg och mat i Italien och Magiska Bohuslän.

Röster om boken: 

»Författarna har valt ut sina favoritplatser ändå har de lyckats fylla över 200 sidor med information och bilder! Språket är informellt och personligt, fotografierna egentagna, författarnas vurm för resmålen och viljan att dela med sig av sina bästa tips lyser igenom. Boken vänder sig till lekmän och kan med fördel läsas även av yngre resenärer.« Bibliotekstjänst

Upplev Tyskland med tåg

ISBN: 9789189215023
Utgivningsdatum: 2022-03-15
Boktyp: Häftad

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Anna W Thorbjörnsson

Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén är professionella resejournalister och författare. Tillsammans har de gjort hundratals resereportage från hela världen och de har skrivit många reseguideböcker. Ofta är sonen Gustav med på äventyren.

Att resa med tåg är en av deras stora passioner eftersom man upplever så mycket mer av landet då och de har varit på ”tågluff” många gånger. Deras första specifika bok om tågresande, Med tåg genom Europa (2019) blev en stor succé. Sedan dess har de även skrivit böckerna Upplev Tyskland med tåg, Tåg och mat i Italien samt Historiska Berlin.

Porträtten är tagna av  Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén.

 

| | |

Ladda ner pressbilder

Anna W Thorbjörnsson Marko T Wramen snälltågets restaurangvagn författarporträtt med tåg

Andra böcker i samma genre

100 balla ställen i Skåne 2023-2024

Resor
LÄS MER

NYA Med tåg genom Europa

Resor
LÄS MER

Sagolika Småland och Öland

Resor
LÄS MER

100 balla ställen i Skåne 2022-2023

Resor
LÄS MER

Bästa badutflykterna i Skåne och Halland

Resor
LÄS MER

Upptäck förhistoriska Skåne

Resor
LÄS MER

Magiska Bohuslän

Resor
LÄS MER

100 balla ställen i Skåne 2021-2022

Resor
LÄS MER

Vandra med barn i Skåne

Resor
LÄS MER

Tåg och mat i Italien

Resor
LÄS MER

Historiska Berlin

Resor
LÄS MER

Med tåg genom Europa

Resor
LÄS MER

Trollskog & älvdans i Skåne

Resor
LÄS MER

Kullabygden och Bjärehalvön

Resor
LÄS MER

Vandringar på Skåneleden

Resor
LÄS MER

100 balla ställen i Köpenhamn

Resor
LÄS MER

Gåtfulla Skåne

Resor
LÄS MER

Malmö Live

Resor
LÄS MER

Tareq Taylors Nordiska matresa

Resor
LÄS MER

Mystik på svenska teatrar

Resor
LÄS MER

Min plats i Skåne

Resor
LÄS MER