/ Bok - Skånes kust

Skånes kust

Upplev Skånes alla pärlor med havet i horisonten! Denna vackra och inspirerande guidebok visar vägen till natursköna vandringsleder, pittoreska fiskelägen, dramatiska klippor och berömda fågelstationer. Och mycket, mycket mer.

Caroline Alesmark Peter Carlsson
Taggar:

Skånes kust – platserna, sevärdheterna och naturupplevelserna

»Boken är dagsaktuell, charmig och har vackra, illustrativa foton samt kan användas både som guide- och uppslagsbok, inspirera till besök och svara på frågor. Skånes kust är en ypperlig bok som passar alla!« Bibliotekstjänst

Välkommen att upptäcka mer av vårt sydligaste landskap! De skånska kuststräckorna är skiftande till sin natur och bebyggelse och ofta bedövande vackra. Pittoreska byar varvas med storslagna naturupplevelser och historiska sevärdheter.

I guideboken Skånes kust får vi ta del av alla guldkorn – och det finns mycket att upptäcka, både för dig som är turist och dig som är infödd skåning. Att röra sig utmed Skånes kust är enkelt: vandrings- och cykelleder går längs kusterna, det finns en väl utbyggd kollektivtrafik och gott om möjligheter att komma landskapet inpå livet.

Boken är uppdelad i fem delar: Ålakusten, Österlen, Sydkusten, Öresund och Kullaberg/Bjäre. Det blir en färd från Skånes enda skärgård vid Tosteberga i nordost, ner längs Ålakusten med dess rika historia och vidare till Österlen med nationalparken Stenshuvud och Sandhammarens stränder. Sedan följer Sydkusten med strandängar och berömda fågelstationer, som övergår i Öresund med dess större städer och utblicken mot Danmark. Turen runt Skåne avslutas med dramatiska klippor på Kullabergshalvön och det kuperade Bjäre i nordväst. Allt samlat inom högst två timmars resväg.

CAROLINE ALESMARK är frilansjournalist och PETER CARLSSON är frilansfotograf. Tillsammans har de tidigare gett ut Österlen – utflykter, upplevelser och nya upptäckter. Caroline har även skrivit böckerna Vandringar på Skåneleden, Gåtfulla Skåne, Cykla i Skåne och Simrishamn 900 år. Peter har arbetat med olika magasin och bokprojekt i snart 25 år.

Fler röster om boken: 

»Samarbetet mellan journalisten Caroline Alesmark och fotografen Peter Carlsson ger oss ännu en inspirerande bok om Skåne, den här gången hela sträckan från ålakusten till Båstad. Och så mycket de har hittat när de följer vår långa kust i tre väderstreck! Här finns byar och städer, fiskelägen, naturreservat och sevärdheter. Boken är full av historiska detaljer om de olika platserna samt tips om kommunikationer, leder att cykla eller vandra och badplatser. Det är bara att plocka bland förslagen om man är sugen på att göra en utflykt.« Magasinet På Österlen

Skånes kust

ISBN: 9789177957515
Utgivningsdatum: 2022-04-11
Boktyp: Häftad

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Caroline

Caroline Alesmark är frilansjournalist och författare med särskild inriktning på Skåne och natur.

2022 är Caroline Alesmark och fotografen Peter Carlsson aktuella med boken Skånes kust. De har tidigare arbetat tillsammans med boken Österlen (2020).

Caroline har tidigare skrivit de annorlunda och uppskattade utflyktsguiderna Gåtfulla Skåne och Trollskog och älvdans i Skåne . Tillsammans med Kenneth Joelsson har hon även skrivit guideboken Vandra Skåneleden och appen Vandra i Skåne.

|
Peter

2022 är Caroline Alesmark och fotografen Peter Carlsson aktuella med boken Skånes kust. De har tidigare arbetat tillsammans med boken Österlen (2020).

Peter Carlsson är en välrenommerad fotograf som fotar både natur och människor, till tidskrifter och böcker.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

100 balla ställen i Skåne 2023-2024

Resor
LÄS MER

NYA Med tåg genom Europa

Resor
LÄS MER

Sagolika Småland och Öland

Resor
LÄS MER

Upplev Tyskland med tåg

Resor
LÄS MER

100 balla ställen i Skåne 2022-2023

Resor
LÄS MER

Bästa badutflykterna i Skåne och Halland

Resor
LÄS MER

Upptäck förhistoriska Skåne

Resor
LÄS MER

Magiska Bohuslän

Resor
LÄS MER

100 balla ställen i Skåne 2021-2022

Resor
LÄS MER

Vandra med barn i Skåne

Resor
LÄS MER

Tåg och mat i Italien

Resor
LÄS MER

Historiska Berlin

Resor
LÄS MER

Med tåg genom Europa

Resor
LÄS MER

Trollskog & älvdans i Skåne

Resor
LÄS MER

Kullabygden och Bjärehalvön

Resor
LÄS MER

Vandringar på Skåneleden

Resor
LÄS MER

100 balla ställen i Köpenhamn

Resor
LÄS MER

Gåtfulla Skåne

Resor
LÄS MER

Malmö Live

Resor
LÄS MER

Tareq Taylors Nordiska matresa

Resor
LÄS MER

Mystik på svenska teatrar

Resor
LÄS MER

Min plats i Skåne

Resor
LÄS MER