Omslag: Hönsestrik

/ Bok - Hönsestrik a love story

Hönsestrik a love story

– Sticka mönster på ditt sätt

Med enkla och tydiga beskrivningar på ett antal grundmodeller kan du själv komponera ditt plagg med mönster från bokens alla mönsterblad.

Anna Bauer
Taggar:

Hönsestrik a love story – Sticka mönster på ditt sätt

Din stickning. Dina regler.

Hönsestrik är kort och gott ett kultförklarat sätt att sticka mönster kreativt och helt fritt. Det började i sjuttiotalets Danmark, då Kirsten Hofstätters bok Hønsestrik gjorde stor succé med sitt anarkistiska och politiska anslag. Boken som namngav stilen blev ett begrepp som fick eget liv, och sprider sig nu på nytt som en löpeld inom gerillaslöjden och bland stickare som älskar färg och mönster. Anna Bauers bok är en hyllning både till hönsestrik och till den fria skaparlusten – att få hitta på lite vad man vill och att sticka på sitt eget sätt med sina favoritfärger.

Med enkla och tydiga beskrivningar på ett antal grundmodeller kan du själv komponera ditt plagg med mönster från bokens alla mönsterblad. Du hittar både större och mindre projekt, som kofta, tröja, mössor, vantar och poncho, och i de flesta beskrivningarna utgår du från dina egna mått.

Stickning kan vara så mycket: ett politiskt ställningstagande, avkoppling, gemenskap, och inte minst en hisnande upptäcktsfärd i ditt eget kreativa rum. Låt resan börja.

Hönsestrik a love story

ISBN: 978-91-88953-27-8
Utgivningsdatum: 2019-09-18
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Bokus Akademibokhandeln
Anna

Anna Bauer är textilkonstnär med magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Förutom stickning har Anna broderi, tryck, kostym och olika typer av konstpedagogiska uppdrag på repertoaren.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Mer fair isle-stickning

Handarbete & hantverk
LÄS MER

Virka rutor

Handarbete & hantverk
LÄS MER

Kofta och klänning

Handarbete & hantverk
LÄS MER

Fair Isle-stickning

Handarbete & hantverk
LÄS MER

100 looks på 20 plagg

Kläder handarbete och hantverk
LÄS MER