/ Bok - Mer fair isle-stickning

Mer fair isle-stickning

Välkommen till Carina Olssons andra bok om fair isle-stickning! Boken innehåller Carinas stilsäkra grundmodeller till bland annat tröjor, koftor, mössor, halsdukar och vantar. Du kan använda dem för att skapa dina egna plagg eller sticka dem med färgsättningen som Carina föreslår. I slutet av boken hittar du fler mönster att välja bland.

Carina Olsson
Taggar:

Mer fair isle-stickning

Välkommen till Carina Olssons andra bok om fair isle-stickning! Här finns grundmodeller och mönster, och du kan följa Carinas arbetsprocess, där hon arbetar med färgsättning av mönster, stickar provlappar och planerar mönstrens placering över plagget.

Fair isle-stickning är ett hantverk med rötter i Shetlandsöarna som kommit att fascinera och inspirera många stickentusiaster. I Sverige har fler och fler fått upp ögonen för flerfärgsstickningen med mönsterbårder och ullgarn i naturnära färger. Traditionellt används en särskild färgsättning där färgerna blandar sig i bårderna och framträder på nya sätt, samtidigt som mönstren blir tydliga.

Boken innehåller Carinas stilsäkra grundmodeller till bland annat tröjor, koftor, mössor, halsdukar och vantar. Du kan använda dem för att skapa dina egna plagg eller sticka dem med färgsättningen som Carina föreslår. I slutet av boken hittar du fler mönster att välja bland.

CARINA OLSSON, textil allkonstnär och kursledare, är en av Sveriges främsta experter på fair isle-stickning. Carina har en unik förmåga att i sina plagg återskapa och fånga naturens färger. Hon har tidigare skrivit boken Far isle-stickning. Tröjor, mössor och vantar med färger från naturen.

Mer fair isle-stickning

ISBN: 9789189712232
Utgivningsdatum: 2023-09-25
Boktyp: Inbunden

Carina

Carina Olsson, textil allkonstnär och kursledare, är en av Sveriges främsta experter på Fair Isle-stickning. Hon har en unik förmåga att i sina Fair Isle-plagg återskapa och fånga musselskalets grå ton, tångruskans lila skimmer och den mossbeväxta gråstenens nyanser i det dimmiga landskapet.

I januari 2022 kommer hennes inspirerande, lärorika och rikt illustrerade bok Fair Isle-stickning. Tröjor, mössor och vantar med färger från naturen. Carina Olsson är också författare till böckerna Brodera på ylle (2012), Bottensömmar (2018) och Brodera retro (2020).

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Virka rutor

Hobby & hantverk
LÄS MER