/ Bok - Kofta och klänning

Kofta och klänning

Sticka och sy dina egna kläder

I den här boken hittar du grundmönster och beskrivningar till koftor och klänningar som du kan sticka och sy själv. Känslan i att tillverka sina egna plagg är ovärderlig och med stöd av Anna Bauers guidning tillsammans med din egen kreativitet kommer du att kunna skapa fantastiska kläder som verkligen passar dig.

Anna Bauer
Taggar:

Kofta och klänning Sticka och sy dina egna kläder

»Efter framgången med tidigare böcker utkommer nu Kofta och klänning, Anna Bauers fjärde bok, även denna gång med ett innehåll sprudlande av en enorm skaparglädje. De tydliga stick- och sybeskrivningarna är pedagogiskt upplagda. De utvecklas, kompletterade med handfasta praktiska tips om allt från garnval till användning av mönsterpapper, till en oumbärlig hjälpreda. Betyg: Briljant 5/5.« Bibliotekstjänst

Nu vill vi skapa våra egna kläder!

Kofta och klänning har varit Anna Bauers favoritklädsel så länge hon kan minnas: Med dessa plagg i garderoben är du i stort sett hemma, sedan behöver du bara ett par snygga skor och ett läppstift!

I den här boken hittar du grundmönster och beskrivningar till koftor och klänningar som du kan sticka och sy själv. Känslan i att tillverka sina egna plagg är ovärderlig och med stöd av Annas guidning tillsammans med din egen kreativitet kommer du att kunna skapa fantastiska kläder som verkligen passar dig.

Anna bjuder på sju grundmönster till stickade koftor i flera varianter. Du kan själv variera ärmar, kragar eller mönster och sticka efter egna mått. Du får också sex grundmönster på klänningar att sy, där du kan kombinera olika liv, kjolar och ärmar efter egen smak och egna mått. Här finns också två stickade klänningar. Till din hjälp finns en lång rad stick- och sytips, en beskrivning av grundläggande mönsterkonstruktion, där du får veta hur du gör för att justera mönster efter personliga mått, samt ett mönsterbibliotek där du kan välja fritt till dina plagg.

Anna Bauer är textilkonstnär med magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg. Hon har även studerat modedesign, mönsterkonstruktion och sömnad. Annas verk förekommer ofta på utställningar och hon håller regelbundet kurser och workshoppar. Hon har tidigare gett ut de uppmärksammade och uppskattade böckerna Hönsestrik a love story, Hönsestrik forever och, tillsammans med Eva Zethraeus, Färga garn och sticka.

Fler röster om boken: 

»Funderingar om hur och varför man väljer ett material eller en teknik samsas med pedagogiska och tillgängliga råd och instruktioner. Den känns som en extra bra present till någon som redan gör det ena och skulle vilja komplettera med det andra.« Svenska Dagbladet

Kofta och klänning

ISBN: 9789177958468
Utgivningsdatum: 2022-11-21
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Anna

Anna Bauer är textilkonstnär med magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Förutom stickning har Anna broderi, tryck, kostym och olika typer av konstpedagogiska uppdrag på repertoaren.

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Mer fair isle-stickning

Handarbete & hantverk
LÄS MER

Virka rutor

Handarbete & hantverk
LÄS MER

Fair Isle-stickning

Handarbete & hantverk
LÄS MER

100 looks på 20 plagg

Kläder handarbete och hantverk
LÄS MER

Hönsestrik a love story

Handarbete & hantverk
LÄS MER