/ Bok - Färga garn och sticka

Färga garn och sticka

Naturligt med växter, svampar, lavar och löss

Välkommen till en färgsprakande, inspirerande och praktisk handbok om att färga garn med färgämnen från naturen och sedan sticka riktigt härliga plagg med resultatet. Boken innehåller 30 grundrecept på färger från växter, lavar, svampar och löss, och massor av tips och idéer på hur man vidareutvecklar dem.

Anna Bauer Eva Zethraeus
Taggar:

Färga garn och sticka Naturligt med växter, svampar, lavar och löss

Ett fyrverkeri av färger från naturen.

Författarna har grävt djupt i gamla växtfärgningsböcker, testat och sedan både vidareutvecklat traditionella recept och experimenterat fram nya. Målsättningen har varit att få så beständiga färger med så lite kemikalier som möjligt och samtidigt göra upp med fördomen att växtfärgning bara blir smutsgult! I den här boken samsas regnbågens alla färger.

Växtfärgning är en upplevelse med många dimensioner: färg, kemi, hantverk och att komma ut i naturen och lära känna sin flora och inte minst sticka med sitt egenfärgade garn. Naturligtvis får läsaren också beskrivningar på ett antal färgstarka stickade plagg.

Författarna Anna Bauer och Eva Zethraeus delar ett brinnande intresse för stickning och har färgat garn tillsammans och lett kurser under flera år. De har båda ateljéer på Konstepidemin i Göteborg. Anna Bauer har tidigare utkommit med böckerna Hönsestrik – A Love Story och Hönsestrik Forever.

”En grundlig och pedagogisk bok om hur man färgar garn … cool design som vanligt när Anna Bauer är i farten.” – Tidningen Stickat och sånt

”En inspirerande bok för den som är intresserad av att färga garn för hand och lära sig mer om hantverket från grunden. Betyg 4, mycket bra.” – Bibliotekstjänst

”En vacker bok, både att ha i händerna och bilderna inuti. Väldigt mycket matnyttig fakta om att färga garn med färgämnen från naturen … Jag blir så inspirerad och sugen på att prova att färga själv! Har du funderat på växtfärgning och vill ha allt du behöver veta samlat på ett ställe är detta verkligen en bok för dig!” – Stickgäris

Färga garn och sticka

ISBN: 9789189215573
Utgivningsdatum: 2021-09-15
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Anna

Anna Bauer är textilkonstnär med magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Förutom stickning har Anna broderi, tryck, kostym och olika typer av konstpedagogiska uppdrag på repertoaren.

Eva

Eva Zethraeus är keramikkonstnär med magisterexamen från HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) och arbetar vanligtvis med skulpturer med inspiration från naturen.

Tillsammans med Anna Bauer har hon skrivit boken Färga garn och sticka (2021).

 

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Taylors frukt och bär

Hem & Trädgård
LÄS MER

Virka rutor

Handarbete & hantverk
LÄS MER

Ett liv med Lego

Samhälle
LÄS MER

Kofta och klänning

Handarbete & hantverk
LÄS MER

Hannas blommor & blad

Hobby & hantverk
LÄS MER

Snickarglädje i trädgården

Hem & Trädgård
LÄS MER

Fair Isle-stickning

Handarbete & hantverk
LÄS MER

Julprassel och decembermys

Hobby & hantverk
LÄS MER

190 kluriga mattegåtor

Hobby & hantverk
LÄS MER

Hönsestrik forever

Hobby & hantverk
LÄS MER

Hannas blommor & blad

Hobby & hantverk
LÄS MER

Hönsestrik a love story

Handarbete & hantverk
LÄS MER

Hannas blomsterpill & mönsterlek

Hobby & hantverk
LÄS MER