/ Bok - Surdeg

Surdeg

Lär dig hantverket

Surdegsbaket är mer populärt än någonsin, men hantverket kräver sin bagare. Här ger surdegsspecialisten Kenny Jakobsson stegvisa instruktioner för hur du ska få till perfekta surdegsbröd med inspirerande variation i recepten.

Kenny Jakobsson
Taggar:

Surdeg Lär dig hantverket

”Jag är storligen imponerad över denna handbok i surdegsbakningens sköna konst. För det handlar om både konst, metod och teknik att uppnå bröd som är goda att äta och vackra att se på. Jakobsson har uppenbarligen lagt mycket kraft på att vara pedagogisk i sitt upplägg … i det stora hela är detta en lysande bok.” – BTJ

Att baka surdegsbröd har blivit något av en folksport i Sverige. En av dess främsta spelare är göteborgaren Kenny Jakobsson, som driver det egna bageriet Surdegsgott och dessutom sprider sina gedigna kunskaper om surdeg i uppskattade youtubeklipp och på instagram.

Kenny Jakobssons första bakbok Surdeg – ett hantverk inleds med det grundläggande. Hur startar man en surdeg, hur blandar man degen, hur jäser man den och hur gräddar man den? Därefter kommer fördjupningen. På vilka sätt kan man baka med surdeg? Vad skiljer det ena mjölet från det andra? Hur påverkar temperaturen jäsningen? Och hur skiljer sig en bröddeg från en pizzadeg?

Boken avslutas med det allra bästa: recepten för fulländade surdegsbröd i olika skepnader. Vi får ta del av Kennys alla populära favoriter, från lantbröd och baguetter, via hantverksknäcke, danska rågbröd, grötbröd med äpple och honung till potatis- och pestopizzor.

Surdeg

ISBN: 9789189215788
Utgivningsdatum: 2021-12-27
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Kenny

Kenny Jakobsson driver ett litet bageri som heter Surdegsgott – Kullaviks Lilla Hantverksbageri. Parallellt med det driver han en uppskattad youtubekanal som handlar om bakning och som påhittigt nog heter Kenny Jakobsson. Innan Kenny sadlade om till bagare jobbade han som kock, grafiker och filmarbetare.

I januari 2022 debuterade Kenny som författare med boken Surdeg –  ett hantverk.

|

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

Diadonnas Balkangrill

Mat & Dryck
LÄS MER

Fatta pasta

Mat & Dryck
LÄS MER

Bullar, bröd & brunch

Mat & Dryck
LÄS MER

Systrarna Perssons högtider & vardagsfest

Mat & Dryck
LÄS MER

Julprassel och decembermys

Hobby & hantverk
LÄS MER

Winesplaining

Mat & Dryck
LÄS MER

Diadonnas balkanmat

Kokböcker
LÄS MER

Mat för hand

Kokböcker
LÄS MER

Winesplaining

Kokböcker
LÄS MER

Tåg och mat i Italien

Resor
LÄS MER

Året på Gastrologik

Mat & Dryck
LÄS MER