/ Bok - Surdegsbröd för alla

Surdegsbröd för alla

56 recept

Trenden med surdegsbröd håller i sig, och allt fler vill baka själva. En av Sveriges främsta surdegsbagare är göteborgaren Kenny Jakobsson, som driver det egna bageriet Surdegsgott och dessutom sprider sina gedigna kunskaper om surdeg i uppskattade youtubeklipp och på instagram.

Kenny Jakobsson
Taggar:

Surdegsbröd för alla 56 recept

”Om jag skulle ge ett råd till alla jag känner – och inte känner – så är det: Lär dig baka surdegsbröd. Du kommer inte att ångra dig.”

Kan jag så kan du! Det är den hoppfulla uppmaningen från bagaren Kenny Jakobsson. I Surdegsbröd för alla guidar han dig igenom alla steg som krävs för att sätta igång en surdeg, baka dina första bröd – och utvecklas som hemmabagare.

Här hittar du 56 recept, allt från enklare bröd med färre ingredienser till mer avancerade – fullmatade med innehåll. Baguetter på ölandsvete, vörtbröd med stout och matigt bröd med cheddar och jalapeño, för att nämna några. Kenny delar också med sig av sina bästa sötebröd – kanelbullar ingår så klart – och tips på hur du kan minska matsvinnet och i stället tillverka bullskorpor, krutonger och ströbröd!

Men börja i det enkla, för att få ett gott och mättande bröd är allt som krävs mjöl, vatten och tålamod.

Kenny Jakobsson började själv som hemmabagare och dokumenterade sina framgångar i en populär Youtube-kanal. Han bytte karriär och driver nu på heltid ett populärt mikrobageri i sitt ombyggda garage på tomten i Kullavik, strax söder om Göteborg.

Röster om boken: 

”Mycket bra. Personlig, direkt och skriven i jag-form. En pedagogisk och kunskapsförmedlande bok som avdramatiserar det svåra med att baka med surdeg.” Bibliotekstjänst

Surdegsbröd för alla

ISBN: 9789189712140
Utgivningsdatum: 2023-12-05
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:

Adlibris Akademibokhandeln Bokus
Kenny

Kenny Jakobsson driver ett litet bageri som heter Surdegsgott – Kullaviks Lilla Hantverksbageri. Parallellt med det driver han en uppskattad youtubekanal som handlar om bakning och som påhittigt nog heter Kenny Jakobsson. Innan Kenny sadlade om till bagare jobbade han som kock, grafiker och filmarbetare.

I januari 2022 debuterade Kenny som författare med boken Surdeg –  ett hantverk, som blev en försäljningssuccé. I december 2023 släpps Kennys nya bok Surdegsbröd för alla. 

|

Ladda ner pressbilder

Andra böcker i samma genre

61 kakor i en form

Mat & Dryck
LÄS MER

En sötare vinter

Mat & Dryck
LÄS MER

Diadonnas Balkangrill

Mat & Dryck
LÄS MER

Fatta pasta

Fatta pasta
LÄS MER

Bullar, bröd & brunch

Mat & Dryck
LÄS MER

Systrarna Perssons högtider & vardagsfest

Mat & Dryck
LÄS MER

Julprassel och decembermys

Hobby & hantverk
LÄS MER

Winesplaining

Mat & Dryck
LÄS MER

Diadonnas balkanmat

Kokböcker
LÄS MER

Mat för hand

Kokböcker
LÄS MER

Winesplaining

Kokböcker
LÄS MER

Tåg och mat i Italien

Resor
LÄS MER

Året på Gastrologik

Mat & Dryck
LÄS MER